Renault Modus - Bezpiecznik zapalniczki

31 Mar 2019, 19:14

Podłączyłam kompresor do gniazdka zapalniczki/ładowarki samochodowej.
W trakcie pompowania koła w rowerze po 15 sekundach nagle wyłączył mi się kompresor i przestał ładować. Myślałam że się zepsuł ale chcąc podłączyć kamerkę samochodowa nie chciała mi się włączyć. Upewniając się podłączyłam ładowarkę do ładowania telefonu i też nie ładowało. Widocznie kompresor jakimś cudem zrobił mi spięcie w bezpiecznikach. Muszę teraz wymienić bezpiecznik zapalniczki. Proszę mi napisać który to bezpiecznik odpowiada za zapalniczkę (jaki jest jego numer bo nie wiem który odłączyć) i jaki mam zakupić bo szukam na internecie i nie mogę znaleźć. Chodzi mi o oryginalny, żaden chiński bubel. Renault Modus 1.2 16v 2004 Pozdrawiam, Marta
Pablomod
Nowicjusz

02 Kwi 2019, 00:55

Sprawdź bezpieczniki 15A z tego co pamiętam taki powinien odpowiadać za zapalniczkę. Oryginalnie jest chyba koloru niebieskiego. Na pokrywie od bezpieczników powinna być rozpiska który bezpiecznik do czego :) Daj znać jak znajdziesz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Kwi 2019, 19:30

Znalazłam 10A czerwone wymieniłam i działa.

Aby nie dodawać kolejnego tematu napiszcie który bezpiecznik jest od lusterek zewnętrznych. Kręcę pokrętłem i przestały mi działać. Dodaje w zalaczniku zdjęcie naklejki od bezpieczników znajdujących się nad kierownicą z lewej strony.
Renault Modus 2004
Pozdrawiam I DZIĘKUJĘ
MARTA :)
Pablomod
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 14:10

Sprawdź ten bezpiecznik 7,5A drugi od góry od prawej.
Cichy77
Forumowicz VIP

04 Kwi 2019, 14:12

Sprawdziłam. Nie jest przypalony.
Pablomod
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 14:49

Zobacz jeszcze ten obok 30A, ale chyba najlepiej będzie jak sprawdzisz wszystkie.

Powiedz mi jeszcze czy te lusterka działały wcześniej i przestały czy od początku są martwe?
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
    Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe?
    Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...

04 Kwi 2019, 16:17

Działały normalnie , mam auto od 7 m-cy i w zesniej nie było z nimi problemów. Przestały 2 dni temu dzialac
30a jest ok
Pablomod
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 21:19

Wymieniłam bezpiecznik 10A to ten pierwszy na samej górze ta niby sluchaweczka i wszystko działa . Lusterka i radio śmigają. Dzięki wszystkim za pomoc ,
Marta
Pablomod
Nowicjusz