Renault Scenic 1.6 16V 2000r./ komputer spalania i przebiegu

30 Sty 2014, 19:25

Witam, mam problem, nie dawno kupiłem Scenica i jeszcze nie wszystkie jego problemy są mi do końca znane, a problem jest taki, że komputer pokładowy raz wyświetla wszystkie dane odnośnie spalania itp, a raz gaśnie tzn. tak jakby żarówka się przepaliła nic nie widać, ale po jakimś czasie znów się zapala i wyświetla wszystko. Co może być na rzeczy?a komputer od radia z zegarkiem działa prawidłowo cały czas. Prędkościomierz i obrotomierz również działają prawidłowo. Przy większych mrozach nie świeci się, auto się trochę nagrzeje zaświeca się kilka minut i przygasa, że słabo widać co wyświetla, później znów nie wyświetla. Czy to coś poważnego?

Proszę o rady i jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
pablo2206
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 06 1991
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Scenic I ph II
Silnik: 1.6 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największe mgły występują w październiku i listopadzie
    Zgodnie z danymi Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej w Polsce notuje się rocznie średnio 54 dni z mgłą, a najwięcej takich dni występuje najczęściej w październiku i listopadzie. Stacjami synoptycznymi, na których ...
    Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...