Renault Scenic 1.6 16V 2005r Oryginalna instalacja gazowa

13 Lut 2012, 07:54

Mam problem z oryginalną instalacją gazową ponieważ od jakiegoś czasu przestała mi działać. Byłem u kilku mechaników i ostatnio nawet w salonie renault. Stwierdzono że jest spadek ciśnienia na wtryskach gazu. Czy jest szansa je jakoś wyczyścić?- prawdopodobnie mogą być zabrudzone. Instalacja jest zintegrowana z komputerem i wyświetlaczem na tablicy - brak jest informacji o stanie gazu.
Gandzior
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1991
Auto: Renault Scenic 1.6 16V

19 Lut 2012, 17:29

co znaczy oryginalna instalacja? masz na myśli instalację montowaną na linni produkcyjnej? To było by dziwne z racji -jak piszesz- braku informacji o ilości gazu w zbiorniku. Możesz napisać coś więcej o tej instalacji i o objawach problemu?
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...