Renault Scenic 1.6 1998 alize

09 Gru 2010, 22:57

Witam
Od paru dni mam problem z moim samochodem.Mianowicie po wlaczeniu samochodu wszystko jest ok,temperatura wody nagrzewa sie prawidlowo,ale tylko do pewnego czasu.Dochodzi do 3kreski (normalnie zawsze tam sie zatrzymywala) i nagle podskakuje wskazowka prawie do czwartej kreski po czym natychmiast opada prawie do drugiej kreski.Po dluzszej jezdzie wskazowka jest prawie caly czas na trzeciej kresce.Czy to termostat?Czy moze cos innego :roll: ?Dziekuje za odpowiedz
zioman000
Nowicjusz

Miejscowość: polska

10 Gru 2010, 00:27

Wskazuje na lichą pracę termostatu lub zapowietrzenie układu. Na początek proponuję sprawdzić płyn w zbiorniczku a jeżeli jest to wymiana termostatu bo jest to niewielki koszt.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

10 Gru 2010, 09:09

Dzieki za odpowiedz.Tak wlasnie myslalem.Plyn jest bo sprawdzalem.Mam tylko pytanie bo jestem w tych sprawach poczatkujacy gdzie moge znalezc jakis schemat lub rysunek zeby wymienic ten termostat?
zioman000
Nowicjusz

Miejscowość: polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...
    Renault 5 Prototype - samochód elektryczny
    Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...