Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum także witam wszystkich zmotoryzowanych. Ok, przejdźmy do mojego problemu. Szukałem już na różnych forach jak i na tym ale chciałbym się jeszcze upewnić. Otóż przy odpaleniu silnika i po leciutkim dodaniu gazu czuć dziwne drżenie samochodu, jak jadę to przy każdym wciśnięciu sprzęgła samochód tak jakby w momencie wciskania dziwnie drży i na trasie (nie w trakcie postoju) słychać dziwne stuki jakby z okolic prawego koła. Może być to poluzowana poduszka?
może to byc oberwana poduszka, ale jak to się dzieje po wciśnięciu sprzęgła to problemu szukałbym koło skrzyni... czy samochód to diesel czy benzyna ???
wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
Desperados napisał(a):Może być to poluzowana poduszka?
Moze być poluzowana lub juz zerwana...Zeby to sprawdzic trzeba wjechać na kanał.
Muszą byc dwie osoby.Zaciągasz hamulec reczny i próbujesz ruszyć.Ten w kanale
musi dobrze obserwowac co się w tym czasie dzieje na poduszkach skrzyni i silnika..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Jest to benzyna. Samochód rusza normalnie nie ma z tym jakichś problemów. Dzieje się tak nie tylko przy wduszaniu sprzęgła ale też lekkim dodaniu gazu i samochód też wtedy delikatnie drży, jeśli się jedzie dajmy na to np na 3 biegu i wcisnie gaz mocno to słychać też takie puknięcie ale nie za każdym razem...
[VAN-B] A2 1,6 / Fusion 1,6 / Musa 1,4 / Meriva A 1,6 / Modus 1,4 Podstawowe kryteria zestawienia: - Van segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 100KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A2 1,6 FSI - 115KM - Ford Fusion ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.