Seat Leon 150 km Top Sport

21 Kwi 2010, 11:16

Witam,

Mam Seata Leona w wersji TOP SPORT 1.9 TDI 150 km i poważny problem ze sprzęgłem hydraulicznym a mianowicie chodzi o to, że jak wsiadam do auta rano to mam pedał sprzęgła w podłodze muszę go podpompować i dopiero mogę wbić bieg, podczas jazdy też mam problem z wbijaniem biegów ale przy paru machnięciach pedałem sprzęgła biegi jakoś wchodzą. Jak na razie wymieniłem pompkę pod pedałem sprzęgła dało to pozytywny efekt, ale tylko na chwile. Próbowałem odpowietrzać na różnego rodzaju sposoby ( od góry oraz od odpowietrznika ) czytałem na forach, że może być problem z wysprzęglikiem ale objawiałoby się to jakimkolwiek wyciekiem, ale jak ściągnąłem osłonę silnika to wszystko jest suche. W najgorszym razie wymienię wysprzęglik ale wiąże się to z dużymi kosztami bo trzeba ściągać skrzynie. Jeżeli ktoś miał taki problem i udało mu się go rozwiązać to proszę o jakiekolwiek info. Dla lepszego kontaktu podam swojego maila [email widoczny po zalogowaniu] . Z góry dziękuje.
Ostatnio edytowany przez marcingro23, 21 Kwi 2010, 14:35, edytowano w sumie 1 raz
Seat Leon Top Sport
marcingro23
Nowicjusz

Miejscowość: wałbrzych
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie daj się przekręcić
      Czy wiesz o tym, że kupując samochód sprowadzany z zagranicy, możesz żądać od sprzedawcy certyfikatu z ostatniej kontroli pojazdu wykonanej w kraju pochodzenia samochodu z informacją o jego przebiegu.
      Bezpieczne auta służbowe
      Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...