Witam,
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie podpiąć antenę GPS? Otóż antena jest przyklejona do szyby w prawym dolnym rogu (wymiary ok. 15x3x2 cm) Problem w tym, że po zdjęciu deski rozdzielczej okazało się, że antena nie była nigdzie podpięta (elegancko zwinięty kabel
![Crying or Very sad :cry:]()
). Dodam tylko, że poprzedni właściciel wymieniał przednią szybe w 2005 i być moze ktoś przy wymianie wypiął antenę. Wyciągnałem odbiornik GPS spod siedzenia ale nie ma tam miejsca na podpięcie wtyczki o takim kształcie jaka jest przy antenie, natomiast jedyne gniazdo w odbiorniku, które wygląda na antenowe jest zajęte, a przewód antenowy prowadzi do jakiegoś niewielkiego (ok 5x5x1 cm) odbiornika mieszczącego się centralnie na dole przed przednią szybą (w pobliżu mechanizmu prawej wycieraczki). I pomyślałem, że albo ta antena nie jest od tego modelu (albo nie od GPS
![Embarassed :oops:]()
) albo powinna być wpięta gdzieś "po drodze" i nie mam pojęcia gdzie. Czy ktoś dysponuje wiedzą w tym temacie i się nią podzieli? Z góry dzięki za pomoc.
Zapomniałem dodać, ze chodzi oczywiście o nawigację fabryczną carminat z czytnikiem CD