Renault Thalia kontrolka poduszki

22 Maj 2009, 12:53

Witajcie.Mam Thalie 1,4 2002 zapaliła mi się kontrolka od poduszki powietrznej i service radzono mi żebym poruszał wtyczką pod siedzeniem to zgaśnie lub odłączył akumulator . Czy znacie jakiś sposób bym nie musiał podpinać pod kompa i słono płacić?
ryszard10
Nowicjusz

• 22 Maj 2009, 19:41

Też to miałem w swojej Thalii i pomogło odłączenie akumulatora, więc radze Ci abyś też spróbował, ale nie gwarantuję, że to pomoże.Jeżeli Ci się nie uda samodzielnie zlikwidować usterki to lepiej jedz do dobrego warsztatu, bo może się okazać, że masz niesprawny airbag.
    "Polacy stawiają na ekologie, nie budujemy nowych dróg, bo to psuje krajobraz"
    m44wp
    Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

23 Maj 2009, 05:47

m44wp napisał(a):Też to miałem w swojej Thalii i pomogło odłączenie akumulatora, więc radze Ci abyś też spróbował, ale nie gwarantuję, że to pomoże.Jeżeli Ci się nie uda samodzielnie zlikwidować usterki to lepiej jedz do dobrego warsztatu, bo może się okazać, że masz niesprawny airbag.

a na ile minut odłączyć akumulator?

[ Dodano: Nie Maj 24, 2009 08:58 ]
    odłączyłem na 12 godzin i nic jednak muszę jechać do warsztatu. Dzięki .
    ryszard10
    Nowicjusz

24 Maj 2009, 11:15

Takie rady,serwis niech sobie wsadzi w ....(nie będę się wyrażał).Dlaczego serwis kazał tobie ruszać tą wtyczką,a sami nie poruszali,skoro są tacy mądrzy?
    Osobiście radzę ci(jak nie pomoże odłączenia akumulatora) piojechać na komputer i odczytaćco to za błąd.Z poduszkami lepiej nie kombinować,ponieważ mała nieuwaga lub niewiedza i może się skończyć w NAJMNIEJSZYM stopniu na odpaleniu poduszek.A wówczas koszty naprawy podniosą się do już dość wysokich.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Maj 2009, 18:30

MotoAlbercik napisał(a):Takie rady,serwis niech sobie wsadzi w ....(nie będę się wyrażał).Dlaczego serwis kazał tobie ruszać tą wtyczką,a sami nie poruszali,skoro są tacy mądrzy?
    Osobiście radzę ci(jak nie pomoże odłączenia akumulatora) piojechać na komputer i odczytaćco to za błąd.Z poduszkami lepiej nie kombinować,ponieważ mała nieuwaga lub niewiedza i może się skończyć w NAJMNIEJSZYM stopniu na odpaleniu poduszek.A wówczas koszty naprawy podniosą się do już dość wysokich.

Sprawa przesądzona jadę na komputer i tyle .Dzięki za rady. POZDRAWIAM.
    ryszard10
    Nowicjusz