Witam. Mam taki problem. Jakiś miesiąc temu jadąc powyżej 120 auto zaczęło tracić moc, po redukcji biegu na chwilę załapało ale dalej traciło moc aż zgasło. Zjechałem odpaliłem od nowa i problem zniknął. Za jakiś kilometr stojąc na światłach znów zgasł ale również bez problemu odpalił. Problem zniknął na jakiś czas. Po tygodniu czy dwóch, znów jadąc powyżej 120 na 6-stce taka sama akcja z tym, że już nie mogłem odpalić. Odpiąłem aku, pogrzebałem w bezpiecznikach i przekaźnikach i nic. Czekając na lawetę jeszcze raz po 20 min spróbowałem odpalić i załapał. Znów miałem spokój. Ale wymieniłem filtr paliwa bo wyglądało to tak jakby nie dostawał paliwa. Ale teraz w piątek, pożyczyłem busa znajomemu. Nigdy ropniakiem nie jeździł i zamulił go pod górkę na 6 przy 70 i mu zgasł. No i niestety nie mogę go odpalić do dziś. Kumpel z kompem podjechał i wyszły błędy: Df091 Df019 Df067
Kiedyś miałem podobnie w citroenie c4 i był to walnięty czujnik wałka rozrządu. Ale w cytrynie od razu komp to rozpoznał. A tutaj różne błędy wyskakują. Poprawiłem masę, bo była śruba lekko skorodowana. Ale nic to też nie pomogło. Jakieś pomysły? Może to któryś przekaźnik albo właśnie czujnik?
Kmicic86 napisał(a):No i niestety nie mogę go odpalić do dziś. Kumpel z kompem podjechał i wyszły błędy: Df091 Df019 Df067
Tu masz ich opis: DF091 - czujnik położenia wałka rozrządu DF019 - obwód czujnika prędkości obrotowej wyjścia skrzyni biegów Df067 - zbyt wysokie ciśnienie na listwie wtryskowej (układ regulacji ciśnienia na listwie CR)
Pozostaje sprawdzić dokładnie po kolei wszystko czego dotyczą te błędy.
[C] C4 I 1,6HDi / Cerato 2,0CRDi / Leon II 1,9TDI / Corolla e12 2,0D4D Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu C - silnik diesla o mocy ok. 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C4 I 1,6 HDI - 109KM - Kia ...
Odcinkowy pomiar prędkości i jazda z przepisową prędkością Odcinkowy pomiar prędkości to jeden ze skutecznych sposobów na to, by skłonić kierowców do jazdy z przepisową prędkością. W Polsce system kamer monitorujących średnią prędkość działa od 2015 roku. Z badań przeprowadzonych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.