1 najważniejsze - czy szukać Twingo z okolic 1999-2000 z full wyposażeniem, ale nadal starszym silnikiem (8V, 60KM), czy raczej nowszego Twingo2 z silnikiem (16V, 75KM) ale "gołego" - nowy motor podobno jest dużo lepszy (dynamika, mniejsze spalanie) a poza tym w nowszym samochodzie raczej mniej się już zepsuło, więc chyba jednak nowszy (chyba że ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii),
2 co z przebiegiem - czy te autka wytrzymują w miarę dobrze dystanse ponad 100 tys km, bo jak się znajdzie coś z 60 tysiącami, to żeby po roku jazdy nie trzeba było zmieniać fury,
3 jak jest z dostępem do części - znajomy mi mówił, że Renault ma najdroższe ceny z "francuzów" - co prawda miał Lagunę i Scenica, czyli parę razy droższe fury niż Twingo, ale jednak zapytać się wolę,
4 i może na koniec opinie o jeździe tym autkiem - te co czytałem są zachęcające, ale może jakieś uwagi (jazda będzie raczej w okolicach miasta a lanserka i gazowanie spod świateł mnie nie interesuje, mam ~173 cm i 65 kg jeśli ma to jakieś znaczenie).
5 aahaa, bo zapomnę - kupiony w kraju czy sprowadzony (drugie zwykle są tańsze, ale jak jest potem z ew. ustarkami, serwisem itp).
Z góry TXANX!