Renault Twingo II wyciek płynu chłodniczego a wymiana oleju

27 Gru 2018, 19:18

Witam. rok temu po wymianie oleju zaczął wyciekać mi płyn chłodniczy w okolicach rozrządu a pod korkiem oleju było trochę białego kożucha. mechanik samą przyczynę nie mógł zneutralizować. wymiana rozrządu poskutkowała i nie powiązałem tej usterki z wymianą oleju. Wszystko było git aż do czasu kiedy pół miesiąca temu temu wymieniłem Olej u tego samego mechanika co wcześniej i widzę że znów ubywa mi płynu chłodniczego a pod wlewem oleju jest biały kożuch. Jak to możliwe? czy przy wymianie oleju mogło być coś spartolone? możliwe że to wina złego filtru? jeśli nie to jakie mogą być przyczyny? Pozdrawiam
taki1
Obserwowany

27 Gru 2018, 20:04

Płyn chłodniczy nie ma związku z olejem także tu wkradł sie zbieg okoliczności. Nie zauważyłeś wycieków?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Gru 2018, 20:50

Płyn chłodzący po wymianie rozrządu może wyciekać tylko i wyłącznie przy spartolonej robocie z wymianą pompki płynu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Patrz na drogę podczas jazdy
    Polskie prawo zabrania kierowcom korzystania z telefonów komórkowych w czasie jazdy, jeśli urządzenie jest trzymane w ręce. Wiele osób ignoruje jednak ten przepis. Obecnie już nie tylko dzwonią i piszą ...