Renault twingo

08 Wrz 2013, 19:22

witam mam mały problem nabyłem niedawno renault twingo ponoć 1.2 i mój problem polega na tym że nie wiem jak to sprawdzić czy na silniku jest jakiś symbol jak jest to gdzie http://www.google.pl/search?hl=pl&site= ... B640%3B480 bo nie bardzo wiem ile pojemności ma ten silnik ile koni i najważniejsze czy jest na pasku czy łańcuszku rozrządu POMOCY
maszka
Nowicjusz

Auto: renault twingo
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Wrz 2013, 09:11

A w DR nie pisze jaka pojemność?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Wrz 2013, 18:19

pisze w dowodzie ale ten samochód jest po takich przejściach ze sam sie pogubiłem co jest naprawdę tym samochodzie on był klepany składany z kilku aut ale głownie chodzi mi czy jest na pasku czy łańcuszku
maszka
Nowicjusz

11 Wrz 2013, 09:23

Jak dobrze kojarzę, to własnie zależy od pojemności silnika. Poszukaj na allegro, a dowiesz się wszystkiego. Zapewne znajdziesz i paski i łańcuszki.
Teoretycznie pojemność silnika powinna być taka, jak pisze w DR. Ale skoro jest on składany z kilku aut itd to masz problemik. Poejrzewam, że dopóki nie rozbierzesz rozrządu, to się nie dowiesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Wrz 2013, 19:04

no dobra jak każdy normalny samochód np wv b3 ma opis na bloku silnika nie wiem czy renia ma też taki jak ma to gdzie bo z opisu ponoć można wszystkiego sie dowiedzieć
maszka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana opon na letnie w czasie koronawirusa (COVID-19)
    Jeżeli pracujemy zdalnie i nie musimy poruszać się samochodem nie jest on nam niezbędny do naszej pracy warto odłożyć zabieg zmiany opon z zimowych na letnie w czasie epidemii. W całej Polsce występują kontrole i jeżeli okaże ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...