Renault twingo

08 Wrz 2013, 19:22

witam mam mały problem nabyłem niedawno renault twingo ponoć 1.2 i mój problem polega na tym że nie wiem jak to sprawdzić czy na silniku jest jakiś symbol jak jest to gdzie http://www.google.pl/search?hl=pl&site= ... B640%3B480 bo nie bardzo wiem ile pojemności ma ten silnik ile koni i najważniejsze czy jest na pasku czy łańcuszku rozrządu POMOCY
maszka
Nowicjusz

Auto: renault twingo
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Wrz 2013, 09:11

A w DR nie pisze jaka pojemność?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Wrz 2013, 18:19

pisze w dowodzie ale ten samochód jest po takich przejściach ze sam sie pogubiłem co jest naprawdę tym samochodzie on był klepany składany z kilku aut ale głownie chodzi mi czy jest na pasku czy łańcuszku
maszka
Nowicjusz

11 Wrz 2013, 09:23

Jak dobrze kojarzę, to własnie zależy od pojemności silnika. Poszukaj na allegro, a dowiesz się wszystkiego. Zapewne znajdziesz i paski i łańcuszki.
Teoretycznie pojemność silnika powinna być taka, jak pisze w DR. Ale skoro jest on składany z kilku aut itd to masz problemik. Poejrzewam, że dopóki nie rozbierzesz rozrządu, to się nie dowiesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Wrz 2013, 19:04

no dobra jak każdy normalny samochód np wv b3 ma opis na bloku silnika nie wiem czy renia ma też taki jak ma to gdzie bo z opisu ponoć można wszystkiego sie dowiedzieć
maszka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne auta służbowe
    Światowa Organizacja Zdrowia WHO szacuje, że około 30% wypadków drogowych na świecie powiązanych jest z pracą. Dodatkowo Bank Światowy, przygotowując rekomendacje dla poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce, ...
    Najlepszy samochód dostawczy 2016 roku
    Konkurs przeprowadzili dziennikarze z czasopism branżowych i portali transportowych – VANekstra.pl, Ciężarówki, Polski Traker i Samochody Specjalne oraz 4Trucks.pl. Zespół jurorów na podstawie jazd ...