Renia przełącza mnie z gazu na benzyne, gdy mam zimny silnik

18 Lis 2008, 23:34

Witam , mam Renault 19 1.8 litra (95 r. 79KM) i od kilku lat jest tam zalożony gaz.Problem jest taki, ze gdy silnik jest zimny, samoczynnie sie przełacza z gazu na benzyne i gdy go spowrotem przelacze na gaz , to jeszcze potrafi powtorzyc ta czynnosć kilka razy, a poza tym jeszcze na gazie gaśnie . Oczywiście jest to spowodowane niskimi temperaturami.Choć chce dodać, że ostatniej zimy nie robił takich problemów (czyli nie przełaczał automatycznie z gazu na benzyne) Niedawno mialem wymieniany komputer od gazu , ale wszystko bylo idealnie wyregulowane.Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam
marpi_mp
Nowicjusz

19 Lis 2008, 10:40

Witam. Miałem taki sam problem (nie przełączał na gaz na zimnym, choć wczesniej było idealnie). Byłem u kilku mechaników i różne tezy słyszałem. Naprawiono parownik (nie wymieniając go). Zestaw naprawczy parownika kosztował 83zł, robocizna 30zł. Teraz działa jak dawniej. Proponowano mi naprawy rzędu 300-500zł, jeździłem i szukałem dalej i znalazłem...uczciwego ....
Nie sugeruj się jedną opinią bo zrobi ktoś naprawę za 100zł, a powie ze zrobił cos za 200-300-500zł.
Powodzenia
premier00
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Nismo
    Nissan Juke Nismo obrazuje ducha innowacji i wzbudza zainteresowanie, dzięki któremu koncepcja Nismo stała się jedną z najbardziej uznawanych nazw w sportach samochodowych oraz w grach. Wprowadzając markę Nismo do ...