Reno Clio II Lift 2002, jaka skrzynia biegów?!

08 Cze 2015, 17:27

Witam, posiadam Clio z 2002r. z silnikiem 1.5dCi 80KM (CB08), otóż zepsuł mi się na 99% synchronizator biegu 2, strasznie zgrzyta podczas wrzucania 2 z jakiegokolwiek innego biegu, zorientowałem się w sprawie jak wygląda cenowo naprawa tego i taniej wyjdzie kupić używaną skrzynię, pytanie tylko jaką?

Aktualnie mam zamontowaną skrzynię, w której zmiana biegów przebiega dość szybko (wysoki moment obrotowy itd.) jednak nie mogę nigdzie znaleźć jej symbolu, skrzyni jeszcze nie wyciągałem, ponieważ zależy mi na czasie i chciałbym, żeby mój mechanik w dniu rozebrania samochodu od razu wmontował część.

Jest jakaś inna możliwość sprawdzenia kodu skrzyni bez jej wyciągania?
cliomechanic
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 04 1994
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Reno Clio II
Silnik: 1.5 dCi 80KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

09 Cze 2015, 12:43

Wiadomo że taniej wyjdzie kupić używaną skrzynię,tylko pytanie czy jest sens bo na używkę nikt nie da Ci gwarancji,raczej skup się na nowej,a zamawiając w sklepach internetowych będzie znacznie taniej.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...