Reno, laguna 1, 2.0 Benzyna

13 Gru 2009, 17:36

Witam jestem tu nowy.Kopiłem parę dni temu Reno Lagune 2.0 w której nie dziala ogrzewanie oraz climatronic.Nadmuch nic nie reaguje nawet przy zmianach sily nawiewu i święci się kontrolka service. Mozę to być spowodowane popsutym climatronikiem o którym mnie powiadomił sprzedający ? Proszę o pomoc.
rsw25
Rsw25
Nowicjusz

Miejscowość: Malopolska Kraków
  • 13 Gru 2009, 19:34

Service to trzeba skasować przez komp.
    A z ogrzewaniem to najpierw sprawdź ręką czy węże które wchodzą do nagrzewnicy są gorące. Ale po mimo tego wszystko ci sprawdzi pod komputerem.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

13 Gru 2009, 20:04

Tylko wogole mi sie nie włącza nawiew,pokazuje na wyświetlaczu jak zwiększam nawiew a on i tak nie reaguje
    rsw25
    Rsw25
    Nowicjusz

13 Gru 2009, 20:11

Bo jest uszkodzony rezystor wstępny przy silniku dmuchawy lub klimatronik szwankuje.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

13 Gru 2009, 20:33

a jak mozna to tanim kosztem naprawic,bo reszte kasy wpakowalem w rejestracje. Byl raz moment ze wlaczylem nawiew a tam cos przez jakies 5 sekund klekotalo i cisza. Poprzedni wlasciciel mowil ze dzialalo ogrzewanie chodz klimatronik byl popsuty a wieze mu bo to kuzyn.
    rsw25
    Rsw25
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision ConnectedDrive 2011
      Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...
      Silnik 1LR-GUE - Lexus
      Skoro o Lexusie mowa, nie można nie wspomnieć o prawdopodobnie najbardziej zaawansowanym silniku w historii japońskiej marki, który trafił pod maskę najbardziej egzotycznego auta Lexusa. Mowa o jednostce V10 napędzającej ...