Reno Megan 1.4 benzyna (nie odpala)

28 Gru 2011, 02:07

Witam wszystkich mam problem , posiadam reno megan 1.4 1996 benzyna .
Po około czterech miesiącach postoju w garażu wziołem sie za naprawe, auto było bite lekko prawy przód po zrobieniu blacharki wziołem sie za uruchomienie auta zalałem nowy płyn ,odpowietrzyłem układ zresetowałem czujnik wstrząsowy i odpaliłem auto wszystko było by ok po za tym że auto samo zgasło po upływie około 15minutach pacy , i tu dokładnie zaczyna się problem .
Z inmobilaizerem jest ok , pompa paliwa chodzi bez zarzutów , iskra jest węże podciśnienia w stanie idealnym , filtry w porządku , po kilku następnych próbach uruchomienia silnika zero odzewu .
Na nowo ustawiłem rozrząd i zapłon wyczyściłem czujnik położenia wału , sprawdziłem wszystkie złączki elektryczne wyczyściłem świece i klemy , auto dalej nie odpala .
Po kolejnym sprawdzeniu wszystkich tych elementów i kolejnej próbie uruchomienia silnika kluczykiem auto dalej nie odpala jest jedna różnica na zaciąg auto odpaliło ale po zejściu poniżej 2i5 tyś obrotów auto gaśnie i odpalenie kluczykiem w tej chwili nadal jest nie możliwe .
Prosze o jakieś porady które mogły by pomóc mi w uruchomieniu silnika i dalszej eksploatacji mojej renówki
za wszystkie porady i pomysły z góry bardzo dziękuje :|
kyniu246
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Sty 2012, 13:12

Jest taka zasada,jeśli jest paliwo i iskra ,to silnik odpalić musi(jeśli jest ciśnienie na cylindrach),no chyba,ze iskra nie pojawia się wtedy gdy trzeba.Wyczyściłeś czujnik położenia wału,ale czy na pewno jest dobry?! Poza tym ,u mojej siostry był podobny problem(renault Clio1.2) ,byłem pewien,że to czujnik położenia wału,okazało się,że problem z elektroniką w kluczyku zapłonowym.Moja sąsiadka z kolei miała podobny problem(Renault 19),postał na trawie(wilgotno) i nie chciało zapalić na kluczyk,po kilkukilometrowym holowaniu zapaliło,potem już palił normalnie i znowu to samo.Problem elektroniczny(wilgoć),wymieniono jakiś elektroniczny drobiazg,nie dopytywałem co to było.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na duże samochody ciężarowe (TIR’y)
    Duże samochody ciężarowe, potocznie zwane TIR-ami, można bardzo często spotkać na polskich drogach, nawet tych przebiegających przez miasto. W pobliżu tego rodzaju pojazdów, ze względu na ich rozmiary i masę oraz ograniczone ...