Reno Megane III vs Opel astra IV

15 Wrz 2011, 17:15

Witam po nowym roku przymierzam sie do kupna 1-2 letniego auta. Wybor padl narazie na te 2 modele. Oczywiscie podobaja mi sie oba, ale troche sie boje francuza, nie wiem teraz jakie te auta robia. Prosze o pomoc.
yoyo100
Obserwowany

16 Wrz 2011, 07:00

Z tego co czytałem na temat Opla jest to na prawdę dobry samochód opel się postarał, podobno według testów wypadł lepiej niż jego największy konkurent VW Golf, a Renault to też dobre samochody przynajmniej tak słyszałem hehe chociaż jakoś nie przypadło mi do gustu prowadzenie renaulta ale to Tylko moja opinia :)
Mulan
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
Auto: Opel Astra G 1.6 85 KM

16 Wrz 2011, 09:40

Pytanie z innej beczki. A kto będzie chciał sprzedać 1-2 letnie auto ? Jeżeli auto nie było bite, albo nie zrobiło w tym czasie 200,000km, to mało jest ludzi, którzy sprzedają auto, tracąc na tym interesie od razu z 20,000. Auta przez pierwsze 3 lata tracą najszybciej na wartości, więc raczej nie chciałbyś sprzedać auta, które jest w miarę nowe i nie traci już tak bardzo na wartości (?).
Podaj chociaż jakiś przykład z ogłoszeń (tylko proszę nie "auto sprowadzane").
P.S. Jak chcesz zobaczyć jak auta tracą na wartości polecam: darmowa-wycena-aut.pl.
szerpa
Nowicjusz

16 Wrz 2011, 09:58

Zgadzam się z wypowiedzią powyżej.
Jedyna opcja to auta podemonstracyjne lub po jazdach testowych.
Należy się wystrzegać aut sprowadzonych, te świeże są niemal zawsze po poważnych wypadkach.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Wrz 2011, 14:50

Dokładnie tak jak napisali koledzy wyżej , chociaż nie zaszkodzi poszukać ...... A dodam jeszcze że dziś byłem w salonie Opla , i posiedziałem sobie właśnie w Astrze IV i w Insigni . Muszę powiedzieć że Astra pozytywnie mnie zaskoczyła , w porównaniu do Astry III jest naprawdę kosmos . Nie wiem jak się jeździ , ale czułem się w tym aucie dość fajnie ;) .
Miloszek
Początkujący

Miejscowość: Łask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...