Renualt Clio II poj1,2 rok1998

12 Lip 2009, 15:23

Witajcie
Mam do was prośbę. Zastanawiam się nad instalacją gazową w moim aucie tj. CLIO II Z 1998 R o poj. 1,2. Zdania moich znajomych na ten temat są podzielone. :roll: Czy Waszym zdaniem opłaca się taki interes w tak małym samochodzie, a jeśli tak to jakiego rodzaju instalację powinnam wybrać :???: :???:
Ostatnio edytowany przez anula8011, 12 Lip 2009, 23:34, edytowano w sumie 1 raz
ANULA
anula8011
Nowicjusz

Miejscowość: ŚCINAWA

13 Lip 2009, 23:05

Czy się opłaca? litr benzyny to średnio 4,50 zł, a litr gazu 1,90. Policz
Jaka instalacja? - tylko sekwencyjny wtrysk gazu.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Lip 2009, 18:42

No tak, tylko mówią, że przy tak małej pojemności auto straci moc i ponoć nie będzie czym jeździć :neutral ???????
ANULA
anula8011
Nowicjusz

14 Lip 2009, 19:49

Tak mówią tylko ci co na gazie nie jeżdzą i ci co na instalacji przyoszczędzili :evil:
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Lip 2009, 19:58

Anula jeśli Fachowiec ci nie odradza to nie zastanawiałbym się,problem ja widzę tylko jeden,jak będzie dalej z tą ceną gazu,przecież był już po 2.60 .Sekwencja ci nie osłabi zbytnio osiągów,ja mam parownik ,odczuwam tylko spadki mocy przy jeżdzie w mieście ale na trasie gna niczym mustang,nie wiadomo ile jeżdzisz ,jeśli mało to się nie oplaca ,jeśli dużo to tak,ja na gazie jeżdzę ok 40%taniej :grin: Mój brat ma takie Clio ,zastanawiał się nad instalką ale nie jeżdzi dużo,ja swoją też nie jeżdżę dużo ale szczerze?!Gdybym jeżdzil dużo to założyłbym!!!Tylko wybrałbym najmniejszą butlę jaka jest dostępna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lip 2009, 12:11

Dzięki za odpowiedź.
W sumie robię ok 1000 - 1500 km miesięcznie, więc myślę, że by mi się opłacało.
Udanych urlopów dla tych co je mają i szerokich dróg - bez remontów i objazdów :lol:
ANULA
anula8011
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...