Renult Kango z przednim składanym siedzeniem ? amoże...

07 Lip 2014, 08:21

Witam piszę do was z prośbą o poradę.
Potrzebuję zakupić mały samochód dostawczy dla ekipy od układania wykładzin PCV.
W większości czasu do zwykłego transportu w trasę czy po mieście dla czterech osób plus sprzęt który swobodnie zmieści się do przedziału bagażowego.
Specyfika mojej branży wymaga czasem przewiezienia beli wykładziny o długości 2m.
I tu się zaczynają schody. Nie potrzebuję samochodu tak dużego jak np Fiat Scudo bo nie wykorzystam powierzchni jaka jest ponadto jest on trzy osobowy.
Szukam małego dostawczego którego w skrajnych przypadkach tak zmodyfikuję siedzenia abym mógł położyć belkę 2m a dokładnie wsunąć ja do samochodu na płask bo jest ciężka.
Z tego co się zorientowałem tylko Kango ma tak składane siedzenia tylną kanapę i przednie siedzenie ( wkleiłem link poniżej ) abym uzyskał płaską powierzchnię na 2m belkę.
Prośba do was o info czy istnieje jeszcze inny mały dostawczak który ma wyjmowane lub składane na płasko tylne i przednie siedzenie pasażera ? do uzyskania 2m powierzchni.
Nie wchodzą w grę siedzenia które nie składają się do poziomu.
Jeśli pozostaje mi Kango to czy wszystkie modele mają tak składane siedzenia ? czy ten model ma jakieś specjalne oznaczenie ?
Szukam samochodu z okolic Warszawy tak w budżecie 12-14 tyś do 150 tyś przejechane.
Wszelkie wskazówki co do modelu mile widziane. Uczciwie sie przyznam że nie znam się na tej branży.

https://www.google.pl/search?q=Renault+ ... B480%3B319
felek1981
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10- 9- 0
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Citroen Xara ford Focus

04 Wrz 2014, 10:33

Polecam ci Volkswagena Caddy. Moim zdaniem porządne samochody. U mnie główną rolę grała kasa, to przyznam, dlatego nie inwestowałem w nowy samochód, tylko kupiłem używany. Mieszkam pod Łodzią, swój samochód kupiłem w Łodzi w Elantelu, bo mieli dobrą cenę. Tam jest o tyle dobrze, że możesz w razie potrzeby poprosić żeby zmniejszyli lub zwiększyli ci liczbę siedzeń, dzięki czemu spokojnie zmieścisz tam wykładzinę o dł 2 m.
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001

04 Wrz 2014, 16:41

felek1981 napisał(a):Szukam samochodu z okolic Warszawy tak w budżecie 12-14 tyś do 150 tyś przejechane.

Bo samochód użytkowy będzie miał taki przebieg :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Wrz 2014, 16:49

Racja. Samochód dostawczy będzie miał o wiele większy przebieg.
A jak grzecznie poprosisz odpowiednią osobę to zrobią ci przebieg nawet 20 000km.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 e-tron ma 204KM i zużywa zaledwie 1,5l na 100 km
    Audi prowadzi intensywne prace nad elektryfikacją napędu przy pomocy hybrydowej techniki plug-in. Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, producent zaprezentuje Audi A3 e-tron. Moc systemowa samochodu ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...