Renult Kango z przednim składanym siedzeniem ? amoże...

07 Lip 2014, 08:21

Witam piszę do was z prośbą o poradę.
Potrzebuję zakupić mały samochód dostawczy dla ekipy od układania wykładzin PCV.
W większości czasu do zwykłego transportu w trasę czy po mieście dla czterech osób plus sprzęt który swobodnie zmieści się do przedziału bagażowego.
Specyfika mojej branży wymaga czasem przewiezienia beli wykładziny o długości 2m.
I tu się zaczynają schody. Nie potrzebuję samochodu tak dużego jak np Fiat Scudo bo nie wykorzystam powierzchni jaka jest ponadto jest on trzy osobowy.
Szukam małego dostawczego którego w skrajnych przypadkach tak zmodyfikuję siedzenia abym mógł położyć belkę 2m a dokładnie wsunąć ja do samochodu na płask bo jest ciężka.
Z tego co się zorientowałem tylko Kango ma tak składane siedzenia tylną kanapę i przednie siedzenie ( wkleiłem link poniżej ) abym uzyskał płaską powierzchnię na 2m belkę.
Prośba do was o info czy istnieje jeszcze inny mały dostawczak który ma wyjmowane lub składane na płasko tylne i przednie siedzenie pasażera ? do uzyskania 2m powierzchni.
Nie wchodzą w grę siedzenia które nie składają się do poziomu.
Jeśli pozostaje mi Kango to czy wszystkie modele mają tak składane siedzenia ? czy ten model ma jakieś specjalne oznaczenie ?
Szukam samochodu z okolic Warszawy tak w budżecie 12-14 tyś do 150 tyś przejechane.
Wszelkie wskazówki co do modelu mile widziane. Uczciwie sie przyznam że nie znam się na tej branży.

https://www.google.pl/search?q=Renault+ ... B480%3B319
felek1981
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10- 9- 0
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Citroen Xara ford Focus

04 Wrz 2014, 10:33

Polecam ci Volkswagena Caddy. Moim zdaniem porządne samochody. U mnie główną rolę grała kasa, to przyznam, dlatego nie inwestowałem w nowy samochód, tylko kupiłem używany. Mieszkam pod Łodzią, swój samochód kupiłem w Łodzi w Elantelu, bo mieli dobrą cenę. Tam jest o tyle dobrze, że możesz w razie potrzeby poprosić żeby zmniejszyli lub zwiększyli ci liczbę siedzeń, dzięki czemu spokojnie zmieścisz tam wykładzinę o dł 2 m.
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001

04 Wrz 2014, 16:41

felek1981 napisał(a):Szukam samochodu z okolic Warszawy tak w budżecie 12-14 tyś do 150 tyś przejechane.

Bo samochód użytkowy będzie miał taki przebieg :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Wrz 2014, 16:49

Racja. Samochód dostawczy będzie miał o wiele większy przebieg.
A jak grzecznie poprosisz odpowiednią osobę to zrobią ci przebieg nawet 20 000km.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...
    Wymiana opon na zimowe. To trzeba wiedzieć.
    Kiedy wielkimi krokami nadchodzi zima, każdy kierowca powinien wdrożyć odpowiednie czynności przygotowujące do tej szczególnej i dosyć wymagającej pory roku. Jednym z elementów, które zobowiązany jest ...