Rezygnacja z OC

03 Gru 2008, 19:44

Witam! W jaki sposób mam zrezygnować z ubezpieczenia OC? Wiem że mam na to 30 dni od zakupu auta w moim przypadku zostało mi niewiele czas tj. do 07.12.2008. Znalazłem tańszą dla mnie ofertę więc dla tego nie chcę kontynuować ubezpieczenia poprzedniego właściciela. Proszę o pomoc i z góry dziękuje!
KitshOOw
Nowicjusz

03 Gru 2008, 20:50

No faktycznie mało czasu. Musisz iść do ubezpieczalni, w której ubezpieczony jest obecnie samochód i tam napisać krótkie pismo, że rezygnujesz z ubezpieczenia poprzedniego właściciela
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

04 Gru 2008, 09:52

Bardzo możliwe, że możesz to zrobić również faksem.

Zadzwoń do firmy, z której chcesz zrezygnować i spytaj o najdogodniejsze dla Ciebie rozwiązanie.

Jeżeli nie trzeba tam jechać a wystarczy wysłać faks bądź mail to tak będzie chyba prościej?

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

05 Gru 2008, 18:28

Musisz dopilnować terminu rezygnacji bo inaczej przedłuża ci automatycznie i nie będzie odwrotu. Zmieniasz ubezpieczyciela, można wiedzieć na jakiego?
Domi99
Nowicjusz

05 Gru 2008, 19:55

Witam! Juz zrezygnowałem z ubezpieczyciela, wypowiedzenie wyslalem faksem dzwonilem do nich i powiedzieli ze tak mozna:) Natomiast zdecydowalem sie ubezpieczyc samochod w AXA. Wyszlo mi tam najtaniej, nie mam zadnych znizek bo to pierwszy pojazd jaki bede ubezpieczal i do tego mam zwyzke za wiek (20 lat) pojemnosc silnika 2.0. Za caly rok musze zaplacic 1280zl. Rozlozylem sobie to na raty kwartalne po 320zl. U innych ubezpieczycieli (nie bede wymienial tutaj jakich) wychodzilo mi od 1700zl nawet do 2300. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
KitshOOw
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum Danych ŠKODA AUTO - cyfrowe serce marki
    Zajmujące 700 m2 Centrum Danych ŠKODA AUTO steruje procesami produkcyjnymi i logistycznymi ośmiu fabryk i siedemdziesięciu importerów marki. Przedstawiamy kulisy tego niesamowitego miejsca. Od wciśnięcia przycisku ...