Rodzina 2+1 miasto benzyna, ok. 50kpln

30 Lis 2016, 15:44

Witam,

Doradźcie coś, bo sam już mam mętlik w głowie co kupić.
Przebiegi roczne ok. 15 tys, w tym krótkie odcinki po mieście, więc tylko benzyna. 2 wysokich dorosłych + 1,5 roczna żabka w foteliku tyłem (ma w nim jeździć do ok.4 r.ż) więc miejsca w środku trochę potrzebne. Autko parkowane pod chmurką i ciasne miejsca parkingowe. Minimalne wyposażenie to pełna elektryka szyb + klima. Inne miło widziane łatwiej dołożyć jak nie ma (skórzana kierownica, czujniki parkowania).
Myślę o:
1. czymś wyższym, typu cmax, verso - mały wybór, najchętniej verso 1.8 albo cmax 1.6 eb (tylko martwi mnie trochę turbinka na tych krótkich odcinkach)
2. kompakt w kombi, tu w grę wchodzi focus (też1.6eb), astra 1.4T, auris, ceed, i40.
3. klasa średnia: mondeo mk4 (1.6eb, albo wolnossak 2,0 - tylko szkoda że skrzynia 5, a ze 3 razy w roku dłuższa trasa brana pod uwagę)

Podzielcie się uwagami co byście brali i dlaczego, thx.
MikiMałs
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 02 1996
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: SX4
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna

30 Lis 2016, 15:56

A nie lepiej coś nowego :?: Żona będzie na wiosnę zmieniała Pandę III na Citroena C3 Picasso.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
I ma on wszystko o czym piszesz. Trochę czytałem o tych silnikach i turbiny w mieście nie ma co się obawiać, bo mają niezależne chłodzenie turbiny. A w środku to można w kapeluszu jeździć-przestrzeń i widoczność pierwsza klasa :ok:
Tylko, że to troszkę babskie auto :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

30 Lis 2016, 16:01

Ze względu na niewielkie miejsce parkingowe może meriva 1,4 TB. Fajne przemyślane auto. Lub za poprzednikiem C4 picasso
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

30 Lis 2016, 18:33

Cytrynka optycznie nie do przyjęcia. Meriva z tymi drzwiami tylnymi też... Co do kosiarki psa 1.2t to bym wolał np w tym wydaniu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MikiMałs
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 02 1996
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: SX4
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są rodzaje/style tuningu? - opisy
    W tym temacie przedstawiamy style i rodzaje tuningu. Jeżeli znacie jakiś rodzaj tuningu który nie został jeszcze opisany to zapraszam do dodania go poniżej wraz z opisem i jeżeli to możliwe zdjęciem samochodu który ...