Na pewno odrzucił bym Avensisa. Po pierwsze brak dynamicznego silnika, po drugie nie ma tam dobrego automatu, a po trzecie to odgrzewany kotlet, który ni jak ma się do konkurencji. Niczego ciekawego nie oferuję, więc raczej wątpię, ze był byś chętny na ten samochód po BMW
![Uśmiechnięty :)]()
Mazde 6 radzę Ci dokładnie obejrzeć i przetestować. Mi się ten samochód podobał do momentu aż miałem okazję nim pojeździć. Generalnie silnik 2.5 to dla mnie spore rozczarowanie, osiągi ma słabe, skrzynia biegów bez szału. Raczej nie poczujesz dużej poprawy osiągów po przesiadce z BMW, za to z dużym prawdopodobieństwem będzie Cię irytowała charakterystyka tego silnika i jego wycie podczas wykorzystywania jego możliwości. Nie wiem jak wygląda to teraz po trzecim(a może i czwartym?) lifitnigu, ale pierwsze wypusty tej generacji 6, były tandetnie wykonane(zresztą jak większość nowożytnych Mazd). Największą wadą tego modelu, która z tego co mówią użytkownicy nie została poprawiona do dziś, to wyciszenie kabiny. Mazda pod tym względem wypada chyba najgorzej w segmencie D.
W granicach zakładanych 150tyś.zł dostaniesz dość sensownie wyposażanego Superba 2.0TSI 220km. Z tym silnikiem masz więcej niż zadowalające osiągi(lepsze niż w Mazdzie), przestronne wnętrze(jedno z największych w klasie) oraz możliwość skonfigurowania samochodu do swoich potrzeb(w Mazdzie masz z góry narzucone opcje wyposażenie i prawie nic nie da się zmienić). Za około 160tyś.zł wyrwiesz Superba 2.0TSi 280km, gdzie masz już ponadprzeciętnie dobre osiągi jak na klasę samochodu przy umiarkowanym spalaniu. Z wad to wykończenie też nie jest idealne, da się znaleźć parę niedoróbek, ale w ogólnym rozrachunku nie ma tragedii. W Skodzie spokojnie dostaniesz 7-8% rabatu, także nie sugeruj się cenami katalogowymi.
Pisząc o Leonie ST masz na myśli zwykłego Leona czy Cupre? Generalnie Leon to całkiem fajny samochód, ale to segment niżej od poprzednich propozycji. Za 150tyś.zł spokojnie kupisz Cupre, która świetnie jeździ, ale to zupełnie inny samochód niż Superb czy Mazda 6.
Audi A4, BMW F31 czy Mercedesa W205 łączy jedna cecha- mało przestronne wnętrze(seria 3 wypada najlepiej w tym względzie). No i tak jak pisałeś wyjściowa cena to około 200tyś.zł za dość przeciętnie wyposażone egzemplarze.