Rodzinne autko do 30k

26 Paź 2009, 22:54

Witam.
Szukam rodzinnego auta do 30 tyś.
Auto nie starsze niż 2004.

Dużo jeżdżę po mieście. Przede wszystkim ekonomiczny ale też nie może być za bardzo mułowaty. Silnik max 2.0. Pls o info o spalaniu jakie udało Wam się uzuskać.

Zastanawiałem się nad:
1) grand scenic
2) C8

Chciałbym też poznać Wasze typy ale...raczej nie Sharan,Alhambra

Jak z awaryjnością auta 1 , 2 i Waszych propozycji?

Proszę o Waszą pomoc, bo naoglądałem się tych aut w necie, a tak naprawdę liczy się przede wszystkim obiektywna opinia użytkowników.

Dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez chilman, 29 Paź 2009, 15:46, edytowano w sumie 1 raz
chilman
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

27 Paź 2009, 21:21

renault megane sedan 1.6 rocznik 2006 kupisz za ok 29000 z pelnym wyposazeniem mialem taka meganke i mi spalal ok 9l/100km w miescie
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

28 Paź 2009, 12:01

Raczej chodzi mi o coś Vanowatego.

BTW skoro jeżdziłeś Meganką, to chętnie poznam Twoją opinię o awaryjności francuzów.
Podoba mi się ten scenic ale nie chcę często jeżdzić do mechaniorów :)
chilman
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

28 Paź 2009, 14:40

Polecam kombi Golfa, najlepiej w dieslu. Z doświadczenia wiem (szwagier jeździ już trzy lata) że auto się praktycznie nie psuje. Były tylko jakieś drobne problemy z temperaturą silnika w lecie, ale to raczej związane z eksploatacją, a nie wadą auta.
Ostatnio edytowany przez pimpurdan, 28 Paź 2009, 22:44, edytowano w sumie 1 raz
pimpurdan
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

28 Paź 2009, 21:59

jesli chodzi o moja meganke to mam ja od 2 lat i jeszcze nic w niej nie naprawialem. Jesli kupisz benzyne nie bedziesz mial z nia na pewno problemow, diesel moze byc troche gorszy ale dieslem nie jezdzilem. Z elektronika nic sie nie robi
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

29 Paź 2009, 13:43

Zwróć uwagę też na Opla Zafirę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...

29 Paź 2009, 15:38

Jeśli nie Sharan, nie Alhambra to może Volkswagen Touran? Oczywiście z silnikiem 1.9 TDI, bezawaryjny, niezniszczalny i mało palący ;) Auto idealne dla rodziny: przestronne, pojemne bezpieczne.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

30 Paź 2009, 20:01

Eeee tam świat to nie tylko VAG. W szczególności jesli chodzi o vany :wink:
C8/807/Ulysee/Phedra(kieruj się stanem, polecam Phedre ze wzgledu na klimat wnetrza)- moga przeszkadzać bledy ergonomiczne(reczny), pozycja za kierownicą trochę dziwna, wąskie fotele(jak dla mnie)
Espace- dla mnie znacznie dojrzalsza konstrukcja, ogromna przestrzen, dobra widocznosc, duzy plus za komfort i udane silniki diesla(jezeli chodzi o dynamike i spalnanie)
No i G.Scenic- jezeli masz zamiar podrozowac w 6 osob/wiecej odpusc ze wzgledu na zwyczajny brak m-ca z tylu :neutral:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

30 Paź 2009, 20:04

Ja bym polecił Forda Galaxy - z tych wszystkich chyba najładniejsze i najbardziej komfortowe autko :)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

31 Paź 2009, 07:31

W tej sytuacji myślę że VW SHARAN sprawdzi się w 100% ale oczywiście z silnikiem 1,9TDI ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna