Rodzinne autko-ktore?

29 Paź 2010, 13:30

Witam wszystkich,ciężko wybrać nowy samochód:)mam kilka na oku,ma to być auto dla cztero-osobowej rodziny 2+2,auto przeważnie do miasta a raz w miesiącu dłuższa trasa,dodam że samochód ma być z gazem,czy w czasie zakupu czy założenie instalacji póżniej bez różnicy,mam obecnie na oku volvo s60,opel vectra C i ar 166,który z nich jest warty uwagi i nie wyczyści mi portfela:)chodzi o koszty eksploatacji jak części itp.na auto mam max 25k,dzięki za wszystkie porady.
koval76
Nowicjusz

Miejscowość: ostrowiec sw

29 Paź 2010, 13:41

Może Ford Focus USDM 1 Generacji? Fajne spore autko
Marinox
Nowicjusz

Miejscowość: Wereszcze Duże

29 Paź 2010, 13:49

Ja bym postawił na Opla Omege B FL.To generalnie udany model Opla.Komfortowe i przestronne wnętrze,dobre właściwości jezdne no i ... oczywiście tylni napęd.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Paź 2010, 14:13

fokus akurat mi się nie podoba,a wygląd dla mnie tzn.mojej żony:)ma znaczenie,co do omegi b to ciekawa propozycja,tylko nie dodałem że nie lubię kombi:)
koval76
Nowicjusz

29 Paź 2010, 16:46

co myslisz o mondeo :) dla 4 osobowej rodziny jak w sam raz duzy i przestronny ;) mysle ze nawet dla 5 byłby w dobry:P Częsci forda raczej nie są nadzwyczaj drogie;) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jak moze być troche starszy (produkowany do 2001roku) to też mazda 626 powinna ci pasowac ;) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] no i jeszcze calkiem sporo ci w kieszeni zostanie:)
Z tego co wiem avensis też cieszą sie całkiem niezlą opinia ;)
No i osobisciem mniej mi przypadla do gustu.. jakieś tkaie bez duszy auto ale moze... ;) --> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

29 Paź 2010, 16:46

To co za problem poszukać sedana?
np ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Paź 2010, 17:00

No dzięki wszystkim za podpowiedzi ale nadal nic nie przeczytałem na temat moich propozycji :roll: ,może ktoś ma takie właśnie auto i może coś bliżej powiedzieć,osobiście najbardziej skłaniam się ku s60.
koval76
Nowicjusz

29 Paź 2010, 17:08

mysle ze z tych 3 aut co podales najbardziej odczujesz koszt eksploatacji volvo ;)
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

29 Paź 2010, 19:29

To może coś z całkiem innej beczki, np. Ford Focus C-Max - przestronny, wygodny samochód, w sam raz dla rodziny??
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

30 Paź 2010, 10:21

Volvo S60 na pewno plus za wygodne, przestronne wnętrze, dobre warunki jezdne i bardzo dobre silniki, myślę, że dla rodzinki i wspólne wypady za miasto sprawdza się. A jeśli potrzebny większy bagażnik to trzeba kombi szukać.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

30 Paź 2010, 11:27

A może Mitsubishi Galant?Dobre auto no i bagażnik dość pojemny.
Barol
Awatar użytkownika

30 Paź 2010, 12:44

Poszukaj może A6 C5 2.4 lub 2.8. Bardzo fajne autko. Co do twoich typów : Alfa 166 hmm mam nadzieję że wiesz co mówisz ? :) Przywiozłem kiedyś taką na handel, bardzo trudno ją potem sprzedać, części przeważnie ASO, wiesz jak to mówią... Właściciel Alfy uśmiecha się dwa razy : Gdy odbiera ją z serwisu a drugi raz przy sprzedaży. Jak stać cię na utrzymanie S60 to bierz Volvo.
MordaS13

30 Paź 2010, 13:07

Galant może i spoko,znajomy miał i nie narzekał,co do audi też myślałem ale słyszałem wiele negatywnych opinii na temat zawieszenia,nie wiem jak jest w rzeczywistości,a koszty utrzymania podejrzewam że porównywalne co s60,może ktoś miał już do czynienia z s60?niektórzy mówią że wcale nie jest tak zle tylko jak jest naprawdę:)tego nie wiem i liczę na konkretne przykłady.
koval76
Nowicjusz

30 Paź 2010, 13:20

koval76 napisał(a):Galant może i spoko,znajomy miał i nie narzekał,co do audi też myślałem ale słyszałem wiele negatywnych opinii na temat zawieszenia,nie wiem jak jest w rzeczywistości,a koszty utrzymania podejrzewam że porównywalne co s60,może ktoś miał już do czynienia z s60?niektórzy mówią że wcale nie jest tak zle tylko jak jest naprawdę:)tego nie wiem i liczę na konkretne przykłady.

A6 w Quattro poruszam się na co dzień. Ostatnio robiłem całe zawieszenie, jest zawiecha wielowahaczowa, 4xwahacz na jedno koło, koszt 200zł (bele jaki) jeden. Wszystko mnie z tarczami, klockami, wahaczami itp. wyszło 3500zł. Ale jest spokój na jakiś czas znowu.

http://testy.mojeauto.pl/oceny/model/volvo/S60/
MordaS13

30 Paź 2010, 13:21

Galant wydaje mi sie zbyt długi w porównaniu do Focusa C-Maxa lub Volvo S60. Z tych 3 modeli najbardziej odpowiednie wydaje mi się właśnie Volvo. Solidne,przestronne i bezpieczne.
Mechanic
Początkujący

Miejscowość: Warszawa