Rodzinne auto (benzyna) w granicach 35-40 tys zł

06 Maj 2018, 19:23

Hej, poszukuję auta przestrzennego (kombi lub spory sedan), które pomieści rodzinkę na jakieś dłuższe wypady, ale też da radę na codzienne dojazdy do pracy. Szukam czegoś w benzynce (ew. z LPG), zastanawiałem się nad:

- Fiat Tipo - golas wersja Tipo 1.4 16V 95KM - nówka za 42tys.
- Seat Exeo 1.8 T - niestety kombiaków nie ma z takim silnikiem z polskim pochodzeniem odkąd szukam.
- Citroen C5 - tutaj też nie mogłem znaleźć nic sensonwego z silnikiem innym niż 1.6 THP
- Opel Insignia/Astra kombi - tutaj nie bardzo wiem który silnik się nadaje. 1.4T pewnie dla Insignii będzie za mało, zresztą nie wiem czy w tych pieniądzach nie można znaleźć coś fajniejszego?

Proszę o jakieś sugestie jeśli macie jakieś pomysły jakie modele i silniki są godne polecenia w tych pieniążkach. Autem chciałbym pojeżdzić jakieś 5 latek.
mooki
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi

06 Maj 2018, 19:29

Tipo jak chcesz
Exeo niby ok ale ma być 1.8T a nie TSI
C5 spoko, raczej nie ma problemów ze znalezieniem 2.0
Astra 1.4T spoko
Insignia spoko jeśli nie przeszkadza Ci średnie wnętrze jak na auto tej klasy i imo słabe prowadzenie

Popatrz na mondeo mk4 2.0/145, 2.0T
Lagunę 2.0T
fajny masz budżet ma mazdę 6 II jeśli nie boisz się korozji
zerknij na accord'a
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...