Rodzinne auto do 13tys zl

14 Sie 2017, 18:32

Witam , nigdy nie udzielałem się na żadnych forach motoryzacyjnych co było spowodowane moją minimalną wiedzą o motoryzacji , dlatego dziś chciałbym poprosić was o pomoc w rozejrzeniu się za nowym autem.

Obecnie posiadam Renault Scenic 1.9 dCi . Byłem w miarę zadowolony z auta. Było przestronne, mało paliło ale wkładałem w niego dużo kasy w naprawy. Łudziłem się po każdej następnej, że to ostatnia. Posiadam go 3 lata a powymieniałem :
-chłodnice
-głowice
-regenerowałem turbinę
-nowe sprzęgło
-naprawiałem klimatyzację
-kupiłem nowy wentylator
I tak mógłbym jeszcze wymieniać. Dziś przegięła się szala i straciłem cierpliwość do auta. Po kolejnej wizycie u mechanika do wymiany regulator pompy paliwa. Więc podjąłem decyzje o pozbyciu się auta i zastanawiam się nad innym.
Czego oczekuje ?
Oczekuje auta rodzinnego (kombi/minivan) , przestronnego , z dużym bagażnikiem. Silnik benzyna / benzyna+gaz do 2.0 - 2.2. Nie potrzebuję dużo koni. Było by miło gdyby nie spalał zbyt dużo. ( W scenicu miasto-8l ; trasa-4.5l)
I chciałbym żebyscie polecili mi auto mniej awaryjne. Może byc 5/7 osobowe. Rocznik nie ma dla mnie większego znaczenia . Większe znaczenie ma dla mnie koszt auta do 13tys zł.
Dobrze wiem , że do tej kwoty nie dostanę auta bezawaryjnego , nowego i w super mega stanie technicznym i nie oczekuję cudów.
Proszę was o pomoc, pozdrawiam :)
luteklutek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 1994
Auto: Renault Scenic
Silnik: 1.9 dCi
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Sie 2017, 18:35

Jak Ci się kolego takie auto podoba?
LInk do auta:
[link do oferty na Olx wygasł]
mnawrocki90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2000

14 Sie 2017, 18:39

No ciekawe auto , wezmę pod uwagę.
Jakieś inne propozycje ? :)
luteklutek
Nowicjusz

14 Sie 2017, 18:40

Takie auto:
Ostatnio edytowany przez mnawrocki90, 16 Sie 2017, 23:55, edytowano w sumie 1 raz
mnawrocki90
Nowicjusz

14 Sie 2017, 18:43

W tym Volvo V70 dziwi mnie to, że ktoś założył do niego LPG 20 tys km temu jak sam pisze o tym i je sprzedaje... raczej zakładając LPG to planuje się człowiek związać z autem na dłużej a tutaj jest inaczej... tylko to mi nie daje spokoju. Szkoda, że nie ma zdjęcia spod maski jak to jest tam zainstalowane LPG.
mnawrocki90
Nowicjusz

14 Sie 2017, 18:48

No też mnie to zastanawiało. W sumie różne są przypadki ale tak czy inaczej trzeba by było na przegląd jechać :)
luteklutek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Montaż, konserwacja i obsługa akumulatora
    Przed zamontowaniem akumulatora należy za pomocą ciepłej wody oczyścić klemy (zaciski akumulatorowe) i podstawę mocowania akumulatora. Dopiero po wykonaniu tych czynności można rozpocząć montaż. Należy także pamiętać, iż ...

14 Sie 2017, 19:00

Zawsze możemy tak się umówić, że Ty kolego i ja zadzwonimy do gościa i się wypytamy o wszystko i o ten gaz itd i na forum skonfrontujemy info, które gość Nam przekazał i zobaczymy jego prawdomówność? Zastanawia mnie też po głębszej analizie czy ten przebieg nie był kręcony bo ta kierownica wyślizgana jest... Kolega ma takie auto, które ma 300 tys km i jest z tego samego rocznika i też jest z LPG i o wiele lepiej ta jego kierownica wygląda. Ten sprzedający raczej chyba bogatszy jest sądząc po domu i po kostce przed domem, więc może faktycznie nie oszczędzał na jego serwisowaniu.
mnawrocki90
Nowicjusz

14 Sie 2017, 19:35

[link do oferty na Olx wygasł]
A co sądzisz o tym?
luteklutek
Nowicjusz

16 Sie 2017, 13:15

Auto wydaje mi się być Ok, oprócz zderzaka przedniego z prawej strony. Natomiast dziwi mnie fakt, że nie ma zdjęcia auta typowo z tyłu... Natomiast inna sprawa to to, że ludzie nie mają dobrej opinii o tym komisie. Poniżej przesyłam link w tej sprawie.
http://klubrenault.pl/forum/viewtopic.php?t=15983
Ostatnio podbity przez luteklutek, 16 Sie 2017, 13:15
mnawrocki90
Nowicjusz