REKLAMA
Witam , nigdy nie udzielałem się na żadnych forach motoryzacyjnych co było spowodowane moją minimalną wiedzą o motoryzacji , dlatego dziś chciałbym poprosić was o pomoc w rozejrzeniu się za nowym autem.
Obecnie posiadam Renault Scenic 1.9 dCi . Byłem w miarę zadowolony z auta. Było przestronne, mało paliło ale wkładałem w niego dużo kasy w naprawy. Łudziłem się po każdej następnej, że to ostatnia. Posiadam go 3 lata a powymieniałem :
-chłodnice
-głowice
-regenerowałem turbinę
-nowe sprzęgło
-naprawiałem klimatyzację
-kupiłem nowy wentylator
I tak mógłbym jeszcze wymieniać. Dziś przegięła się szala i straciłem cierpliwość do auta. Po kolejnej wizycie u mechanika do wymiany regulator pompy paliwa. Więc podjąłem decyzje o pozbyciu się auta i zastanawiam się nad innym.
Czego oczekuje ?
Oczekuje auta rodzinnego (kombi/minivan) , przestronnego , z dużym bagażnikiem. Silnik benzyna / benzyna+gaz do 2.0 - 2.2. Nie potrzebuję dużo koni. Było by miło gdyby nie spalał zbyt dużo. ( W scenicu miasto-8l ; trasa-4.5l)
I chciałbym żebyscie polecili mi auto mniej awaryjne. Może byc 5/7 osobowe. Rocznik nie ma dla mnie większego znaczenia . Większe znaczenie ma dla mnie koszt auta do 13tys zł.
Dobrze wiem , że do tej kwoty nie dostanę auta bezawaryjnego , nowego i w super mega stanie technicznym i nie oczekuję cudów.
Proszę was o pomoc, pozdrawiam