Rodzinne auto do 9 tysięcy ???

27 Sty 2011, 20:42

Witam !!!
Właśnie zrobiłem prawo jazdy. Trochę późno ( 34 lata ), ale lepiej późno niż wcale !!! Potrzebuję pomocy co do wyboru auta. Cena do 9000 zł. Mam dwójkę dzieci ( 8 i 2 lata ). Najlepiej aby był to diesel. Trochę czytałem i myślę nad:passatem lub golfem kombi, mazdą 626 ( sedan lub kombi ), volvo v-40 kombi, nissanem ( almera lub primiera ), toyotą avensis kombi. Samochód ma służyć do jazdy głównie po mieście, ale wypady na wczasy też będą się zdarzać. Pomóżcie i doradźcie co wybrać...??? Może macie jakąś swoją sprawdzoną alternatywę na dobre rodzinne autko które jest tanie w ekspolatacji, a i jego części są dostępne w cenach że tak to ujmę okazyjnych...??? Z góry dziękuję za wszystkie porady i odpowiedzi. :grin:
klakier7705
Nowicjusz

Miejscowość: Świętokrzyskie

27 Sty 2011, 20:55

Pomyśl o oplu Vectrze bo wg mnie spełnia Twoje wymagania idealnie ;) Jak ma być taniej to LPG.
[link do oferty na Allegro wygasł]
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

27 Sty 2011, 20:59

Toyota avensis też jest godna polecenia.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

27 Sty 2011, 21:01

Z wymienionych polecam Avensisa.
Jednak do jazdy po mieście odpósciłbym sobie diesla bo to nie za dobry wybór do miasta.
Zdecydowanie lepiej benzynę + LPG.
Ja od siebie polecam Lancie Kappe. Naprawdę bardzo fajne auto i mało awaryjne.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...