RODZINNE KOMBI DO 10 TYS

21 Wrz 2015, 09:45

Witam,

Udało się zakupić w weekend auto z tego linku:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tak jak pisaliście, był on uderzony w prawy bok, na progu od strony kierowcy miernik lakieru wskazywał wartości 300-400um. Drzwi od kierowcy 180-210um, dzwi od pasażera już 80-100. Generalnie całe auto oprócz kawałka prawej strony (słupki pionowe wskazywały takie same wartości jak od pasażera) mieściły się w granicach 50-140um. Niestety, trzęsło lekko budą podczas wyłączania silnika co oznacza, że powoli pada dwumas (obstawiam, że jeszcze spokojnie rok pojeździ się, bo nie jest to mocne szarpanie). Silnik nie kopci podczas jazdy, przetrzymywałem go na obrotach i także nic nie wykazywał komputer. Opony z tyłu są łyse, ale to już akurat poradziłem sobie z tym :) Z ceny także udało się zejść tak żeby starczyło na dwumas ( zamienię go na jednomasa, zawsze to obniży koszt utrzymania). Zawieszenie i hamulce były robione 3 miesiące temu ( właściciel pokazywał paragony na te prace).

W weekend zrobiliśmy już z żoną ponad 400 km. Jestem zaskoczony wielkością tego auta w środku, wszystkie schowki są na prawdę duże, a i wygoda podróżowania także robi duże wrażenie, bez problemu można robić nim dość duże trasy bez zmęczenia... Spalanie z tych 400 km ( 40 % miasto, 60 % trasa) wynosi 6,5 l według komputera i spokojnej jeździe ( w trasie do 120 km/h).

Dziękuje wszystkim za pomoc w poszukiwaniu auta, w tym tygodniu Peugeot idzie do mechanika, który sam oceni co kwalifikuje się do wymiany i mam nadzieję, że odwdzięczy nam się on bezawaryjną jazdą. :)
Peugeot 307 SW 2.0 HDI 110 km + Hyundai Accent lc 1.5 16v 102 km
Amica1
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0HDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

21 Wrz 2015, 19:32

Niech sie sprawuje :)

Swoja droga moje oko jednak celne :P Prawa strona bita :naughty:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Rok produkcji: 2008

22 Wrz 2015, 10:19

Kalik, tak masz oko :P Dzisiaj byłem u mechanika, zauważył lekkie wgniecenie na przedniej belce/ pasie. Powiedział, że dostał lekko od dołu, ale nie było to mocne uderzenie (da się młotkiem wyprostować).

Również jak się okazało, dwumas jest w dobrym stanie. Charakterystyczne trzęsienie budą przy wyłączaniu silnika okazało się nie duże i mechanik powiedział, że to jest normalne przy dieslu, ale spojrzy na stan poduszek pod silnikiem.

Dzięki jeszcze raz za pomoc!
Peugeot 307 SW 2.0 HDI 110 km + Hyundai Accent lc 1.5 16v 102 km
Amica1
Początkujący

Miejscowość: Żyrardów
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Peugeot 307 SW
Silnik: 2.0HDI 110km
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
    Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
    Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...