Rodzinne/Kombi do 30tyś

08 Sie 2015, 09:17

Witam serdecznie.
Poszukuję auta rodzinnego/kombi i pakownego.
Koniec kariery w moim domu Nissana Primery zbliża się powoli....
Cechy auta które poszukuję:
- Duże, pakowne auto kombi bądź rodzinne,
- Silnik benzynowy obowiązkowo ! MUSI lubieć gaz, ponieważ sporo jeżdzę z rodzinką i na pewno będzie zakładany gaz
- Silnik powyżej 150 koni, nawet w okolicach 200 byłoby miło (im więcej tym lepiej), szukam mocniejszej jednostki napędowej (do tej pory miałem slabsze jednostki, chciałbym czegoś z "kopem")
- Rocznik powyżej 2006r
- Z wyposażenia na pewno chciałbym tempomat, klimatronik, chętnie ksenony,.
- Z racji, że moimi autami nie były nigdy żadne auta "cuda", mam ochotę na trochę luksusu/szyku/szpanu typu BMW czy Audi, ale zdaję sobię sprawę z 2 spraw - kosztów napraw i kradzieży.

Co polecicie ?
SirCortez
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 08 2006
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Nissan Primera P12
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

08 Sie 2015, 10:00

Za 30k znajdziesz BMW e39 z fajnym silnikiem od fanatyka marki. Ja bym szukał tego auta z końcówki produkcji tak do ok 25k. Silnik największy możliwy, dobrym wyborem będzie 528 lub 530 ale jeśli trafi się ładne 540 to nie będzie się nad czym zastanawiać tylko brać
SirCortez napisał(a):mam ochotę na trochę luksusu/szyku/szpanu typu BMW czy Audi, ale zdaję sobię sprawę z 2 spraw - kosztów napraw i kradzieży.
wbrew pozorom bardziej od BMW kradną auta japońskie :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Sie 2015, 23:33

Najlepiej wziąć takiego Lexa np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ale tutaj już się nie zgrywa rok i jest "problem" ;]

[link do oferty na Allegro wygasł]

Linki przykładowe.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy BMW i3
    COMFORT, ECO PRO oraz ECO PRO+: trzy tryby jazdy umożliwiające idealny kompromis między radością z jazdy i wydajnością paliwową. Podobnie jak w konwencjonalnie napędzanym samochodzie, zasięg pojazdu z napędem elektrycznym ...
    Nissan X-Trail - segment crossoverów
    Nowy model łączy w sobie uznane tradycje Nissana w segmencie 4x4 z nowymi rozwiązaniami technicznymi czerpiącymi inspiracje z przełomowych crossoverów marki. Wynikiem tego połączenia jest samochód definiujący ...