REKLAMA
Obecna Corsa B pomimo, że nadal jeździ jak marzenie straciła swoją praktyczność. Powiększyła się rodzina to i trzeba większe auto.
Auto będzie jeżdżone głównie po mieście ale mam w planach też co jakiś czas wypad w jakąś trasę ok 200-400km no i oczywiście raz do roku wczasy to za granicą czy też w Polsce. Ze względu na to szukam auta raczej w benzynie pod gaz lub już z gazem chociaż nie wykluczam diesla (boję się jednak, że zajadę go a w szczególności DPF).
Fajnie gdyby miał automatyczną klime, nie palił strasznie dużo nie był przy naprawie kosmicznie zasobożerny no i dało się tam wsadzić wózek i jakieś klamoty... jeszcze fajnie jakby był z co najmniej 2010 roku (wiem, że nie powinno się patrzeć na rocznik tylko na stan tech. ale jakoś tak już mam)
Jak do tej pory rozglądałem się głównie za Astra J 1.4 140KM lub w czarnym scenariuszu 1.6 CDTi 130KM.
Na początku brałem też pod uwagę Kie Ceed i Forda Focusa ale po obejrzeniu tych trzech i przejechaniu się nimi po prostu stwierdziłem, że Astra bardziej mi się podoba zarówno wew. jak i zew.
Przyznam też, że od kilku dni chodzi mi poi głowie Audi A4 B8 lub BMW 3 E90 ale jakoś strasznie się boję, że za taką kasę kupię raczej jakiegoś bubla i potem pójdę z torbami. No i jeśli chodzi o silniki to nie dociekałem jeszcze jakie są w ogóle godne polecenia.
Co do Astra to zastanawiam się nad tą:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub tą
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Obie już oglądałem i powiem szczerze, że w pierwszej przekonuje mnie wyposażenie i to, że po napisaniu do Niemieckiego ASO gdzie były robione serwisy potwierdzili mi, że są autentyczne. Druga.... diesel.. ale strasznie ciężko znaleźć coś fajnego w benzynie co nie będzie łyse z wyposażenia.
Jak macie coś do polecenia to dawajcie, rozważę wszystko.