Rodzinne Mondeo kombi a może opel? proszę o opinie

09 Lip 2008, 11:18

ja tylko powiedziełem ze te 2,5 sa najlepsze ale sa tez 2,0 gakanty, a jesli by przyszło zakładac w nim gaz to tylko do silnika 2,5
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

09 Lip 2008, 11:33

maxior napisał(a):a ja słyszałem ze te wolwa sa nieudane

A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:
warkotsilnika
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Lip 2008, 11:49

maxior napisał(a):ja tylko powiedziełem ze te 2,5 sa najlepsze ale sa tez 2,0 gakanty, a jesli by przyszło zakładac w nim gaz to tylko do silnika 2,5

Racja, jest jeszcze silnik 2,4 GDI 150KM ale w nim to już nie założysz gazu.
Rodri94

09 Lip 2008, 12:23

A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:[/quote]

nic mi nieprzeszkadza w wolwo, ja tylko pisałem ze SŁYSZAŁEM o tym modelu ze jest nieudany a nie ze twierdze ze sa nieudane
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

10 Lip 2008, 16:08

maxior napisał(a):A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:

nic mi nieprzeszkadza w wolwo, ja tylko pisałem ze SŁYSZAŁEM o tym modelu ze jest nieudany a nie ze twierdze ze sa nieudane[/quote]

Może te V40/S40 z początku produkcji lekko rdza atakuje, ale volvo jest OK.
Rodri94

14 Lip 2008, 12:28

Rdza atakuje jak każdy samochód o który się nie dba niestety taka prawda. Generalnie nie ma co narzekać na volvo bo można jeździć i nie trzeba się specjalnie przejmować o nic tylko regularnie dbać o przeglądy i ekspalatacje.
warkotsilnika
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...

29 Lip 2008, 10:26

Zdecydowaliśmy się na VW , teraz dylemat Passat, golf III a może polo, proszę o opinię, mamy na oku golfika 97 i polo 98 w 10000 passacik 95/96
Cicha
Nowicjusz

29 Lip 2008, 10:45

Jeżeli miałbym wybierać spośród przedstawionych, wybrał bym Passata, poniewarz, najlepiej się prowadzi i ma najlepsze blachy, bo docelowo miał byc najbardziej kofortowy i najlepiej wykonany :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

29 Lip 2008, 11:54

Polo / Golf rodzine? Wątpie.
Jak rodzinne to Passat. Tak naprawdę to Golf i Polo to takie małe "kurniki". Nie byliścieby zadowoleni.
Rodri94

30 Lip 2008, 10:44

No tak ale wszystkie trzy w wersji combi. To chyba nie są "kurniki"
Cicha
Nowicjusz

31 Lip 2008, 07:13

Może coś takiego wg mnie wcale nie wygląda na kurnik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cicha
Nowicjusz

31 Lip 2008, 08:20

z tych vw to tylko pasek

ale jak dla mnie to lepiej wybrac cos japonskiego np - zamiast golfa corolle , zamiast passata carine e

i mowie to bezstronnie bo ja najpredzej bym wybral maree
Manfred
Aktywny

31 Lip 2008, 15:39

Cicha napisał(a):Może coś takiego wg mnie wcale nie wygląda na kurnik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ach... Zapomniałem o Kombi, sorki.
Ale ten Golf to ma 65KM. Zadeptała byś go :/ To jest sam diesel bez turbiny. Straaaszny muł, a zwłaszcza Kombi, jak napakujesz bagaży, lub jedziesz z kilkoma osobami. Ale za to kusi rocznik..
Dosyć ciekawa oferta ;)
Rodri94