Rodzinne Mondeo kombi a może opel? proszę o opinie

09 Lip 2008, 11:18

ja tylko powiedziełem ze te 2,5 sa najlepsze ale sa tez 2,0 gakanty, a jesli by przyszło zakładac w nim gaz to tylko do silnika 2,5
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

09 Lip 2008, 11:33

maxior napisał(a):a ja słyszałem ze te wolwa sa nieudane

A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:
warkotsilnika
Nowicjusz
Awatar użytkownika

09 Lip 2008, 11:49

maxior napisał(a):ja tylko powiedziełem ze te 2,5 sa najlepsze ale sa tez 2,0 gakanty, a jesli by przyszło zakładac w nim gaz to tylko do silnika 2,5

Racja, jest jeszcze silnik 2,4 GDI 150KM ale w nim to już nie założysz gazu.
Rodri94

09 Lip 2008, 12:23

A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:[/quote]

nic mi nieprzeszkadza w wolwo, ja tylko pisałem ze SŁYSZAŁEM o tym modelu ze jest nieudany a nie ze twierdze ze sa nieudane
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

10 Lip 2008, 16:08

maxior napisał(a):A co takiego nie udanego w volvo jest kolego? Chyba ich nie zawodność ci przeszkadza co? :lol:

nic mi nieprzeszkadza w wolwo, ja tylko pisałem ze SŁYSZAŁEM o tym modelu ze jest nieudany a nie ze twierdze ze sa nieudane[/quote]

Może te V40/S40 z początku produkcji lekko rdza atakuje, ale volvo jest OK.
Rodri94

14 Lip 2008, 12:28

Rdza atakuje jak każdy samochód o który się nie dba niestety taka prawda. Generalnie nie ma co narzekać na volvo bo można jeździć i nie trzeba się specjalnie przejmować o nic tylko regularnie dbać o przeglądy i ekspalatacje.
warkotsilnika
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...

29 Lip 2008, 10:26

Zdecydowaliśmy się na VW , teraz dylemat Passat, golf III a może polo, proszę o opinię, mamy na oku golfika 97 i polo 98 w 10000 passacik 95/96
Cicha
Nowicjusz

29 Lip 2008, 10:45

Jeżeli miałbym wybierać spośród przedstawionych, wybrał bym Passata, poniewarz, najlepiej się prowadzi i ma najlepsze blachy, bo docelowo miał byc najbardziej kofortowy i najlepiej wykonany :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

29 Lip 2008, 11:54

Polo / Golf rodzine? Wątpie.
Jak rodzinne to Passat. Tak naprawdę to Golf i Polo to takie małe "kurniki". Nie byliścieby zadowoleni.
Rodri94

30 Lip 2008, 10:44

No tak ale wszystkie trzy w wersji combi. To chyba nie są "kurniki"
Cicha
Nowicjusz

31 Lip 2008, 07:13

Może coś takiego wg mnie wcale nie wygląda na kurnik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cicha
Nowicjusz

31 Lip 2008, 08:20

z tych vw to tylko pasek

ale jak dla mnie to lepiej wybrac cos japonskiego np - zamiast golfa corolle , zamiast passata carine e

i mowie to bezstronnie bo ja najpredzej bym wybral maree
Manfred
Aktywny

31 Lip 2008, 15:39

Cicha napisał(a):Może coś takiego wg mnie wcale nie wygląda na kurnik
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ach... Zapomniałem o Kombi, sorki.
Ale ten Golf to ma 65KM. Zadeptała byś go :/ To jest sam diesel bez turbiny. Straaaszny muł, a zwłaszcza Kombi, jak napakujesz bagaży, lub jedziesz z kilkoma osobami. Ale za to kusi rocznik..
Dosyć ciekawa oferta ;)
Rodri94