Witam serdecznie po kilku dniach poszukiwań informacji jak i samochodu. Przez ten czas czytałem, czytałem i jeszcze raz czytałem co będzie najlepszym wyborem. Przeglądałem również to forum i wiele propozycji przewijało mi się przez głowę zaczynając od Astry G, poprzez Mazde Premacy, Peugeota 406, Passata B5, VW Bora a zakończywszy na Toyocie Avensis I generacji
Zastanawiałem się na silnikami 2.0 8v lub 1.8 20v, które mógłbym później zagazować, jednak myślę że kupując Bore lub Passata B5 za kwotę 10-11 tysięcy, mógłbym się nie miło rozczarować. Przy takiej kwocie 1.9 TDI nawet nie brałem pod uwagę. Peugeot 406 i Mazda Premacy z silnikami diesla to ciekawe propozycje, jednak moja lepsza połówka nie zaakceptowała wyglądu tych samochodów. Nie podeszły jej
Więc pozostają dwa samochody których będę ciężko poszukiwał:
1. Astra G z silnikiem 1.6 8v 84 KM - chociaż patrząc po ogłoszeniach to kupno takiej w kombi od prywatnej osoby będzie wielkim wyzwaniem.
2. Toyota Avensis I generacji z silnikiem diesla 2.0 D4-D - również myślałem na silnikiem benzynowym i włożeniem gazu.
[link do oferty na Allegro wygasł][link do oferty na Allegro wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Chciałbym dowiedzieć się czy warto i biorę się ostro do poszukiwań.
Pozdrawiam