Rodzinny samochód do 30000zł

16 Sie 2010, 16:31

Witam ponownie.Tata słysząc że pomogliście mi na tym forum wybrać samochód poprosił mnie żebym napisał tu co nieco licząc na pomoc z waszej strony. Aktualnie tata jeździ samochodem : Opel Omega Combi 2.2Tdi. Omega zaczyna się już ogółem mówiąc sypać nie ma miesiąca żeby ceny naprawy zeszły poniżej 500zl. Przed wyjazdem do Chorwacji na pompę wtryskową za 2.5tys. zł no i po powrocie juz znowu cos sie zepsulo samchodem nie da się jeździc, ięc czas na zmianę. Wymagania:
- samochód rodzinny (mam młodszą siostrę)
- najlepiej żeby był to sedan choć kombi tez może być
- silnik co najmniej 2.0
Tak jak napisałem w tytule tata może przeznaczyć na ten cel do 30tys. zł. W takim razie czekam na wasze propozycje
Templar
Nowicjusz

Miejscowość: B-stok

16 Sie 2010, 17:30

a Tata nie ma jakiś swoich preferencji ? Miałem trzy omegi tzw A,B,C i trudno coś doradzić żeby było podobne do tego auta. Obecnie mam 3 auta Peugota 406 kombi ,Audi a4 kombi i Mercedesa w 203 2,2 CDI też kombi :grin: i to auto najbardziej mi odpowiada pod względem komfortu jazdy ,ekonomiki i małej awaryjności ,trzeba jednak uważać przy zakupie, bo można trafić na rdzewiejące auto .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Sie 2010, 18:11

Jak to ma być coś na podobnym poziomie wielkości i komfortu to ja proponuję E39, ewentualnie jakieś A6 w quattro. MB benz niestety będzie z tych felernych roczników za te pieniądze...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Sie 2010, 21:04

Tata mówi żeby samochód nie był starszy niż 2003/04. Najlepiej jakis sedan. Powinno nim dac się spokojnie wyprzedzać inne samochody żeby nie było strachu że nie zdoży czy coś tylko raz dwa i jedziemy dalej. Silnik jak pisałem 2.0 minimum najlepiej 2.2 2.5 jak cos sie znajdzie. No i fajnie by było żeby był mniejwięcej tak przestronny jak omega.
Ostatnio edytowany przez Templar, 16 Sie 2010, 21:08, edytowano w sumie 1 raz
Templar
Nowicjusz

16 Sie 2010, 21:06

To niech tata dołoży trochę kasy... albo zejdzie z rocznika, bo można kupić też Forda Mondeo... ale tego nie polecę, bo to będzie krok w tył wg. mnie. Warto kupić E39 z końca produkcji, bo są b. tanie z uwagi na to, że są już aż 2 nowsze modele piątki, a auta z końca produkcji zwykle są najbardziej dopracowane itp. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Sie 2010, 08:36

Po wizycie u mechanika wiadomo juz ze samochód można sprzedac i będzie jeździł. Więc tata powidział że do tych 30 tysięcy może dołożyć jeszcze 10 więc mamy juz 40000. Jakieś propozycje czy niezbyt??
Templar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...

17 Sie 2010, 11:35

Moje propozycje (może się coś tacie spodoba :grin: )

audi a4 b7 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

VW passat b5 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

albo volvo [link do oferty na Allegro wygasł]
borek19
Początkujący

Miejscowość: z domu ;P

17 Sie 2010, 11:35

No, już idzie znaleźć coś sensownego, ja od siebie mogę Ci polecić:
[link do oferty na Allegro wygasł]
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

17 Sie 2010, 13:31

Mazda 6 bardzo sensowny wybór.
Octavia 1.9 TDI :wink: .
Lecz jak zwykle, dla mnie numerem 1. jest OPEL VECTRA C 1.9CDTI
Auto na prawdę jest godne tych 40-stu tysiaków.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

17 Sie 2010, 13:34

Mazda 6 wbrew pozorom powinna kosztowac nieco wiecej(na Zachodzie ceny 10-11 tys euro za rocznik 2006, do tego oplaty itd). Ale ja sie nie znam, wiem ze na allegro po tyle sa:-p

btw. DaroVT masz s4? pochwal sie nim na pw:p
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Sie 2010, 15:53

Dzięki wszystkim za propozycje. Z tych wszystkich aut będziemy wybierac między:
Mazdą 6
Volvo S60
Oplem Vectrą C

Wybór zależy jeszcze od dostępności no ale popatrzymy troche i coś wybierzemy.

[ Dodano: 9 Wrzesień 2010, 17:09 ]
No sorry ze odswiezam temat, ale narazie nic godnego uwagi nie znalezlismy i tata cos mowi o hyundaiu Sonata moze troche starsze auto ale pieniądze mniejsze. Daje przyklad.

I cos mówi jeszcze o hyundaiu XG 350(czy jakos tak).Co możecie o tych samochodach powiedziec.Awaryjne sa?? Jak z komfortem jazdy ??No i ważna rzecz to cena częsci w tych autach.
Templar
Nowicjusz