Rodzinny samochód do 45 tysięcy złotych - prośba o pomoc

12 Sie 2010, 19:51

Witam

Mój Tata od dość długiego już okresu boryka się z dużym problemem i stresem jaki wiąże się dla niego z zakupem auta :) chcąc mu w pomóc w decyzji chcę się zwrócić do Was z prośbą o sugestie, propozycje jakie auto wybrać. Naświetlając jakie są nasze oczekiwania wobec auta podam kilka cech kluczowych:
--> Rocznik 2004 i wzwyż
--> Cena do 45 tysięcy złotych
--> Przebieg do 150 000 km - z tą uwagą, że Tata być może na przebieg zwraca przesadną uwagę
--> Wygodny i bezpieczny - na dłuższych trasach - możliwość komfortowej podróży z tyłu także osób dorosłych

Auto nie będzie robiło dużych przebiegów rocznie - około 15 000 km. Nie musi posiadać jakiejś ogromnej mocy, może być to diesel bądź benzyna, natomiast spalanie powinno się zamknąć w max 8-9 litrach na 100 km w cyklu mieszanym. Wstępnie wytypowałem takie samochody jak: Skoda Superb, Mazda 6, Honda Accord, Audi A4 lub A3, Volvo S60. Za wszelkie sugestie i pomoc będę bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam - Kuba.
Perpetuus
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Sie 2010, 20:12

Perpetuus napisał(a):Witam

Mój Tata od dość długiego już okresu boryka się z dużym problemem i stresem jaki wiąże się dla niego z zakupem auta :) chcąc mu w pomóc w decyzji chcę się zwrócić do Was z prośbą o sugestie, propozycje jakie auto wybrać. Naświetlając jakie są nasze oczekiwania wobec auta podam kilka cech kluczowych:
--> Rocznik 2004 i wzwyż
--> Cena do 45 tysięcy złotych
--> Przebieg do 150 000 km - z tą uwagą, że Tata być może na przebieg zwraca przesadną uwagę
.

pomarzyć piękna sprawa ,każdy chciał by takie auto kupić

poczytaj to zrozumiesz skąd są u nas takie dobre ceny
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... dow,954240

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 270103,415

http://motoryzacja.interia.pl/wydarzeni ... 516981,415
jest dużo na tym forum którzy chcą takie same auta kupić i w podobnej cenie i roczniku .Poczytaj .
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sie 2010, 20:21

Czytałem wszelkie tematy z tym związane :) od tego zaczynam zanim nie zwrócę się z pytaniem z szacunku do forumowiczów, mimo to chciałbym poznać opinie :]

Kryteria które podałem są orientacyjne a nie bezwzględne. Do tego mimo wszystko uważam, że wyraził pan dość skrajną opinię ;) Wiem o zasadzie ograniczonego zaufania do "handlarzy" :) ale chyba nie powie mi Pan uczciwie, że za 45 tysięcy złotych nie można kupić dobrego 5-6 letniego auta z przebiegiem około 150 tysięcy kilometrów.

Dużo bardziej pomógłby mi Pan sugerując np dołożenie dodatkowych kilku tysięcy, zakup starszego auta czy z większym przebiegiem niż wrzucając do szufladki pod tytułem "marzyciel" i linkując artykuły o nieuczciwościach w handlu używanymi autami.
Perpetuus
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Sie 2010, 20:56

jak zasmuciłem to przepraszam ,widzę że Pan jednak ma świadomość ilo letnie auto można kupić za podaną kwotę ,natomiast wybrane przez Pana marki są preferowane przez wiele osób i dobrym rozwiązaniem ,no może A3 trochę za małe auto do tego co Pan potrzebuje.
Polecam szukanie auta z polskiego salonu bezpośrednio od właściciela,omijanie komisów , i aut sprowadzonych na handel.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Sie 2010, 18:11

Witaj,jak wam sie volvo podoba to i cos takiego moze się spodobać.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Autko naprawdę bezpieczne i nie meczące długim podróżowaniem.Ja byłem takim autem na wakacjach i naprawde nie moge nic złego powiedzieć.pozdro
Polecam szukanie auta z polskiego salonu bezpośrednio od właściciela,omijanie komisów , i aut sprowadzonych na handel.

Co do tych słow to ja dam taki prosty przykład i dla mnie wybór jest oczywisty ale ...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak dbać o akumulator? - kilka porad
    Akumulatory w naszych autach najczęściej "padają" zimą. Przyczyn nie zawsze jednak trzeba szukać w niskiej temperaturze zimowych miesięcy. Czasami problemy zaczynają się dużo wcześniej. Akumulator jest zbiornikiem prądu. ...