Rodzinny samochod do 6tys

03 Wrz 2021, 22:15

Witam. Na wstepie dodam ze wiemz e budzet nie jest zbyt wysoki ale nie moge sobie pozwolic na wiecej ze wzgledu na trwajacy remont w domu a trzeba przeznaczyc srodki na to co jest wazne i wazniejsze. Szukam samochodu najlepiej benzyna z gazem ale benzyna sama tez bedzie ok tyle ze trzebabedzie doliczyc ew koszt zalozenia instalacji gazowej. Wielkosc to minimum kombi ale minivan typu scenic albo mini dostawczak typu berlingo tez bedzie pasowac. Niestety skonczyly mi sie juz pomysly co do zakupu samochodu. Chce zeby chodzilo to na gazie bo robie dziennie 4x 15km 5 dni w tygodniu wiec diesel sie nie oplaci zbytnio. Moze ktos ma jakies propozycje co nie bedzie w zastraszajacym tepie gnic ani nie zrujnuje budzetu domowego. Dobrze by bylo z hydraulicznymi popychaczami zaworow :D Poznan plus 100km. Dzieki za pomoc
Rzulff
Nowicjusz

03 Wrz 2021, 22:39

Zakładać gaz do auta za taką kasę? Totalna głupota. To już lepiej prostego diesla szukać...

Jaki segment? Bo kombi to może być i w Polo. To rodzaj nadwozia, a nie wielkość.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Wrz 2021, 23:21

Volkswagen Sharan albo Seat Alhambra jedno i to samo. Duże, tanie w utrzymaniu, coś z tego poszukaj z jakims niedużym silnikiem dla ekonomi. To pierwsze co mi do głowy przyszlo
Skrzynia
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

05 Wrz 2021, 00:13

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - fotel kierowcy trochę poniszczony.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Wrz 2021, 13:38

Najciekawsza opcja to chyba ta zafira, jak tak wyglada sprawa z poborem oleju w tych silnikach? Slyszalem ze lubia czasami sobie wypic :D

Barol napisał(a):Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty i przegląd do przyszłego roku.
[link do oferty na Olx wygasł] - fotel kierowcy trochę poniszczony.
[link do oferty na Olx wygasł]
Rzulff
Nowicjusz

05 Wrz 2021, 13:50

Niestety uroki Ecoteców ale wszystko zależy od egzemplarza bo jeden łyknie mniej a drugi więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Turbo
    Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...

05 Wrz 2021, 14:31

W tym budżecie nie szuka się konkretnego modelu, tylko czegoś co mniej więcej odpowiada gabarytowo i jeździ, skręca, hamuje.
Ja ostatnio szukałem auta w dwukrotnie wyższym budżecie, a modelu nie miałem żadnego upatrzonego.
Szukałem czegokolwiek w klasie B-C i wcale nie było łatwo.
I ja, zagorzały antyVAGowiec, kupiłem w końcu skodę :lol:
Gdybym skupił się na 2-3 modelach, to pewnie szukałbym do tej pory.
No bo chyba nie zamierzasz jechać na drugi koniec polski, by sprawdzić super zadbaną igiełkę, która na końcu okaże się lekko podpicowanym trupem.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna