Rodzinny: SUV, kombi, van? 60tys-140tys. Prośba o poradę.

11 Paź 2014, 21:54

To juz lepiej S Cross ale i tak jest nijaki przy innych propozycjach.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

11 Paź 2014, 23:08

Rozważ używaną serię 5. Mówię Ci. Jechałem i muszę powiedzieć że świetny samochód. Inne propozycje według mnie zostają za nią z tyłu. Może znajdziesz coś pewnego. Ja za tą kasę bym właśnie nad tym mśylał :ok:
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

12 Paź 2014, 09:46

SUV to najgorszy wybór. SUV pali więcej od kombi, jest znacznie droższy, gorzej się prowadzi i jest ciaśniejszy. Jak nie ma napędu 4x4 to jego zakup jest całkowicie pozbawiony sensu ale skoro te auta praktycznie nie zjeżdżają z asfaltu to te auta są nieracjonalne. Jedyne zalety to ładny wygląd i moda ale tym się nie jeździ...
Kup Vana jak potrzebujesz przestrzeni w środku i lubisz wysoką pozycję za kierownicą albo kombi jak cenisz ekonomiczność i prowadzenie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

12 Paź 2014, 19:36

A ja zaproponuję Volvo XC70, duży bagażnik, sporo miejsca w środku, bezpieczny i wygodny, powiększony prześwit niż zwykła osobówka, z takim budżetem można znaleźć naprawdę dobry samochód do którego nie trzeba będzie dokładać przez kilka lat. Co do dodatków to wiem z doświadczenia że zanim ich nie masz to uważasz za niepotrzebne ale przyjemność korzystania z nich docenia się później, np, czujnik deszczu czy podgrzewane fotele.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

12 Paź 2014, 22:18

Propozycji padło sporo. Chyba tego jednego najlepszego modelu nikt nie zaproponuje bo za duży wybór na rynku.
Zostało do przemyślenia parę kwestii:
SUV czy kombi ( typowe SUV-y skreślamy bardziej jakieś mieszanki suv-kombi-van nas interesują )
nowe czy używane

Obecnie najbardziej przemawiają do nas: Freemont ( nowy, akurat promocja jest ), BMW seria 5 kombi ( używane ) i Volvo ( demonstracyjne/używane ), Evoque ( mi z wyglądu ale wiem że najmniej praktyczny :( ).

Czasu do ostatecznego wyboru trochę zostało. Przed ostatecznym zakupem odkopię temat ;).
Dziękuję za dotychczasowe porady.
Fizia123
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

19 Paź 2014, 23:00

Jak używane to może Avensis?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatni jeździłem takim ze znajomym i naprawdę fajne auto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Długo oczekiwany sportowy samochód Toyoty znalazł się w salonach sprzedaży w 2012 roku, wraz z bliźniaczym modelem Subaru BRZ. Oba samochody współpracujących ze sobą japońskich producentów zajęły drugie ...
    Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
    Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...