Rodzinny: SUV, kombi, van? 60tys-140tys. Prośba o poradę.

11 Paź 2014, 22:54

To juz lepiej S Cross ale i tak jest nijaki przy innych propozycjach.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

12 Paź 2014, 00:08

Rozważ używaną serię 5. Mówię Ci. Jechałem i muszę powiedzieć że świetny samochód. Inne propozycje według mnie zostają za nią z tyłu. Może znajdziesz coś pewnego. Ja za tą kasę bym właśnie nad tym mśylał :ok:
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

12 Paź 2014, 10:46

SUV to najgorszy wybór. SUV pali więcej od kombi, jest znacznie droższy, gorzej się prowadzi i jest ciaśniejszy. Jak nie ma napędu 4x4 to jego zakup jest całkowicie pozbawiony sensu ale skoro te auta praktycznie nie zjeżdżają z asfaltu to te auta są nieracjonalne. Jedyne zalety to ładny wygląd i moda ale tym się nie jeździ...
Kup Vana jak potrzebujesz przestrzeni w środku i lubisz wysoką pozycję za kierownicą albo kombi jak cenisz ekonomiczność i prowadzenie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

12 Paź 2014, 20:36

A ja zaproponuję Volvo XC70, duży bagażnik, sporo miejsca w środku, bezpieczny i wygodny, powiększony prześwit niż zwykła osobówka, z takim budżetem można znaleźć naprawdę dobry samochód do którego nie trzeba będzie dokładać przez kilka lat. Co do dodatków to wiem z doświadczenia że zanim ich nie masz to uważasz za niepotrzebne ale przyjemność korzystania z nich docenia się później, np, czujnik deszczu czy podgrzewane fotele.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

12 Paź 2014, 23:18

Propozycji padło sporo. Chyba tego jednego najlepszego modelu nikt nie zaproponuje bo za duży wybór na rynku.
Zostało do przemyślenia parę kwestii:
SUV czy kombi ( typowe SUV-y skreślamy bardziej jakieś mieszanki suv-kombi-van nas interesują )
nowe czy używane

Obecnie najbardziej przemawiają do nas: Freemont ( nowy, akurat promocja jest ), BMW seria 5 kombi ( używane ) i Volvo ( demonstracyjne/używane ), Evoque ( mi z wyglądu ale wiem że najmniej praktyczny :( ).

Czasu do ostatecznego wyboru trochę zostało. Przed ostatecznym zakupem odkopię temat ;).
Dziękuję za dotychczasowe porady.
Fizia123
Nowicjusz

Auto: Nie mam
0

20 Paź 2014, 00:00

Jak używane to może Avensis?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatni jeździłem takim ze znajomym i naprawdę fajne auto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...