Konop90 napisał(a):Samochód będzie głównie używany do jazdy po mieście i co tydzień trasy do 100 km.
Lepiej sprawdziłby się jednak benzyniak.
A tak ogólnie hjundaj spoko, peugeot też. W sumie w tych przypadkach rozważyłbym dołożenie do nówki.
Konop90 napisał(a):Kia Sportage ciężko coś znaleźć ale wydaje mi się, iż tutaj powinien być większy silnik ze względu na gabaryty.
Ale to nie jest duże auto, podobnie jak reszta, którą rozpatrujesz.
Volvo też spoko.
Konop90 napisał(a):Ford Escape dokładnie ten tylko nie wiem dlaczego tak tanio, gdzie jest haczyk ([link do oferty na Olx wygasł] ... vYbGQ.html)
Ford escape to model ze stanów, zresztą zerknij na licznik, wyskalowany w milach. Haczyk jest taki, że nie opłaca się sprowadzać aut z usa w całości, w praktyce auto musiało być rozbite (sprowadza się też mienie przesiedleńcze ale to promil aut na rynku), wysoce prawdopodobne, że po szkodzie całkowitej. Bierzesz VIN, ogarniasz carfax i masz wszystko na tacy - jeśli auto przyjechało stosunkowo niedawno to po wklepaniu vin'u wyskoczy pewnie aukcja z ubezpieczalni w stanach.
Osobiście poszukałbym volvo ale to już moja prywatna sympatia do marki.
Inna sprawa, że dysponując 70k korzystanie z usług handlarzy jest bardzo "ryzykowne" (zresztą jak zawsze)
http://www.ofertavolvoselekt.pl/