Witam wszystkich serdecznie!
Chciałbym kupić większe auto dla mojej 4 osobowej rodzinki. Czasem jest też potrzeba przewieść dwie-trzy dodatkowe osoby, dlatego szukam auta 7os.
Budżet niewielki jak na rozmiar auta. Szukam aut benzynowych licząc, że będą mniej zużyte
![Wink ;)]()
Docelowo montaż LPG.
Sprawdzałem poniższe ale ciągle mam wątpliwości:
Citroen C4 Grand Picasso rok 2006-2009 - auta w komisach zwykle mocno wyeksploatowane, albo tzw "igiełki".
Znalazłem jedno ogłoszenie prywatne poniżej, ale właściciel sprzedaje kilka miesięcy po zakupie. "Z powodu wyjazdu". Obawiam się wady ukrytej (silnik na wykończeniu, turbina, etc.) i nie wiem jak to sprawdzić.
[link do oferty na Olx wygasł]Opel Zafira rok 2006-2009 - tutaj nawet jest wybór kilku aut niezakatowanych w mojej okolicy (bielsko-biała) ale zwykle diesle i troche się tego 1.7 obawiam - dwumas i dpf może kosztować. Auto poniżej widziałem osobiście. Moim zdaniem błotnik prawy przód był robiony - przy poprzeczce szpara szersza o ok 2-3mm niż po drugiej stronie. Sprzedawca się zarzeka, że nie bite i może wpisać na fakturę.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Renault Grand Scenic - mało egzemplaży 7os i niestety zwykle mocno zużyte - może to kwestia słabych materiałów. Takie poprawki lakiernicze jak w aucie poniżej ile mogą wynieść?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Renault Espace IV - tutaj o dziwo znalazlem kilka aut, np na zdjeciu ponizej ktore prezentuja sie nienajgozej.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Na koniec dodam, że oglądalem już z 20-30 aut... Nie oczekuje 100% bezwypadkowości w aucie które ma ponad 10 lat. Ale jak sprzedający idzie w zaparte, że bezwypadkowe a różnica na złożeniu poprzeczki jest ok 5mm strona lewa/prawa to już nie pytam o podłużnice...
Poradźcie coś bo zwariować idzie.