Rover 200 problem ze spalaniem.

08 Sty 2009, 22:06

Witam. Jestem mlody kierowca i dopiero zaczynam swoja przygode z motoryzacja. Niedawno kupilem moj pierwszy samochod Rover 200 98r.
Zalalem do pelna i na troche wiecej niz polowie baku zrobilem 300km spalil mi 8l na 100km bo kiey wyjezdzilem 300 km znow zalalem do pelna i weszlo 24l benzyny. Fakt ze jezdzilem troche po miescie troche na trasie. Ostatnio jednak cos zaczelo mi pukac w silniku i to co zobaczylem na kontrolce paliwa i przejechanego dystansu mnie przestraszylo. Zrobilem 200km i spalil mi cos okolo 33l :shock: :shock: Fakt ze jezdze teraz wiecej po miescie krotkie trasy i ta temperatura ale to mozliwe zeby była az taka roznica? Wydaje mi sie ze jest cos nie tak z silnikiem i przez to pukanie. Wie ktos moze co moze byc przyczyna?
luz4ever
Nowicjusz

• 10 Sty 2009, 09:41

Ludzie ratujcie:( Mam nadzieje ze ktos wie co jest nie tak.
    luz4ever
    Nowicjusz

10 Sty 2009, 23:53

Jaki masz silnik?
    Przy takich mrozach jak były ostatnio i jak miałeś nie dogrzany silnik to całkiem możliwe.
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

11 Sty 2009, 11:14

Silnik mam 1.4 i o ile w tej chwili sie nie myle 75km. Skoro to przez mrozy zostaje mi tylko czekac az temperatury zacznac pnac sie w gore a nie ciagle spadac w doł. Pozdrawiam
    luz4ever
    Nowicjusz