Witam.
Mam naprawde poważny problem z moim autem mam go juz 5 lat. Ostatnio padła uszczelka pod głowica i pomieszało olej z płynem chłodniczym w silniku. Zmieniłem uszczelke pod głowicą, pompe wody, termostat, i dwa czujniki mierzące tęperature płynu chłodniczego ulokowane przy wylocie z prawej strony silnika na chlodnice i do nagrzewnicy wnetrza kabiny. Odpowierzylem układ (sruba plus na otwartym ogrzewaniu kabiny rozgrzalem silnik).
Termostat prawidłowo podaje na chłodnice ale na postoju gdy nie ma naturalnego wiatru na chłodnice, wentylator sie nie wlacza albo sie wlacza jak juz sie woda gotuje w zbiorniku wyrownawczym i zdarzy jej wyleciec(przez zakrecony korek) z 0,5 litra!!!!
Woda sie gotuje a wskaznik przy kierownicy pokazuje wszystko ok czyli kreska posrodku zimnym i przegrzanym????!!!
dodam jeszcze ze ze starym czujnikiem wlaczal sie wentylator na chlodnicy jak juz sie woda gotowala ale z nowym to juz sie wcale nie wlacza tylko gotuje wode.
Licze ze jest tu na forum jakis doswiadczony mechanik-elektryk bo wyczerpaly mi sie pomysly.
pomocy
![Confused :???:]()