Rover 25 podczas jazdy pokazały mi sie kontrolki od hamulców

13 Lut 2013, 03:45

POdczas jazdy pokazaly mi sie kontrolki od hamulcow (ABS) i od hamulca recznego .. swiatla zaczely miec mniejszy zasieg a za chwile wiekszy,radio zgaslo i po jakis 10 minutach w trakcie jazdy zgasl mi caly samochod ..zupelnie nie da sie go odpalic i widnieje tylko kontrolka od akumulatora zapalona na czerwono..a nawet nie moglam go zamknac pilotem .. jak zamknelam go kluczykiem to wydawal dziwny odglos 'pukania' i migala kontrolka od akumulatora.. co to moze byc ??? mozliwe ,ze jest to cos z rozrzadem ????
aniaaa
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 12 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: rover 25
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Sty 2018, 11:05

Witam. Może udało się zdiagnozować i rozwiązać problem. Mam identyczne objawy, wszystko po klei tak samo.
Masa do silnika i karoserii na pewno jest. Odpiąłem też plusa od alternatora (myślałem o zwarciu na mostku alternatora) ale nic to nie dało. Samochód nie odpala jak podłącze + do akumulatora to kontrolka ładowania i hamulca się żarzy jakiś przekaźnik w okolicach schowka zaczyna tłuc. Musi to być coś co jest zasilane z przed stacyjki albo stacyjka.
KamilB
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 04 2002
Auto: Rover 25
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...