Rover 400 rzuca przy rozruchu

22 Paź 2007, 20:55

Witam

Wsiadam, odpalam i nagle rzuca - tak jakby rurą wydechową - bo uczucie jakby pod podłogą (bur,bur,bur).Kręce 2 raz poszło - odpalił ale z bur,bur. Jakby sie dusił, dławił.Gasze,czekam.

Próba druga - to samo.
Jade.Przejechane 60 km.
Wsiadam, odpalam - normalnie tzn.jak zawsze.

Wczesniej (miesiąc temu) tak miałem z 2,3 razy ale myslałem że to od tłumika bo ten pierwszy od silnika mi poszedł.W środku okropny hałas\burczenie.Wymieniłem i było oki ale znowu sie powtórzyło.

Oprócz tego słyszlne jest delikatne burczenie przy dodawaniu gazu- czy to uroda nowego tłumika???

O co chodzi??
adamek119
Nowicjusz

• 22 Paź 2007, 23:55

To bur bur bur :) to może być spowodowane luźnym zawiesiem tłumika,który gdzies tam się obija.Sprawdz czy cały wydech jest sztywny.A to delikatne burczenie to wskazuje na jakąs malutką nieszczelność w tym układzie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Paź 2007, 16:06

Wydech cały przejrzałem.Jest oki.Nie ma dziurki.
    adamek119
    Nowicjusz

23 Paź 2007, 16:52

Ale drgania - brrrr - (ten hałasik ) wydobywa się z

ang.Inlet manifold chamber - tłum.przewód wlotowy komory położone przy silniku- połączone z klapka filtra poowietrza.

Najlepiej jak komus wyśle maila z rysunkiem to obaczy o co chodzi bo moja znajomość mechaniki kiepska.Niestety nie ma wydania opisu naprawy rovera w jez. polskim.
    adamek119
    Nowicjusz

23 Paź 2007, 20:56

Link do rysunku

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

chodzi o numerek 15
    adamek119
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
      Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...