Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrex123 napisał(a):rover ma drogie części a o tym przekonałem się na własnej skórze...według mnie nie ma sie co pchać, chyba że stan jest super i nie trzena nic robić
fredi napisał(a):Nie ma problemów z dostępnością części i nie są drogie, wręcz tanie. Trzeba tylko wiedzieć, że silnik K montowany w większości Roverów, gdy jest źle użytkowany ma tendencję do wypalania uszczelki pod głowicą. Wystarczy przez pierwsze 5-6 minut po odpaleniu, gdy silnik jest zimny nie dawać zbyt wysokich obrotów. Później można cisnąć ile dusza zapragnie, bo to silniki wysokoobrotowe. W Polsce dalej Rover to egzotyka i błędne myślenie o braku części i tym, że mechanik sobie nie poradzi z naprawą. Paranoja.
[...] jak nie mam pojęcia jak mam, mialem rovera i wiem ile do niego co kosztuje i ostrzegam zeby tego nie kupić w tzw(okazji) bo bedzie nie ciekawie
Baza z danymi technicznymi samochodów marki ROVER. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne ROVER