Rover 400, Warto Kupić?

17 Kwi 2013, 20:05

Witam,

od jakiegoś czasu planuję zmienić swoje auto. Upatrzyłem sobie samochody marki Rover. Jednak tu rodzi się moje pytanie. Czy warto zakupić samochód tej marki? Opinie są bardzo różne od tych na mega taak bo sie rzadko psują i mało spalają i wyposażenie, po te, że w eksploatacji są drogie i brakuje do nich części i mechanicy na nich się nie znają. Czy ktoś to faktycznie jeździ mógłby mi doradzić?
Po głowie chodzą mi ew 2 auta
-> [link do Gumtree wygasł]
-> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o jakieś porady czy info.

Pozdrawiam!! :)
mhook
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 9-2009
Auto: Seat Ibiza 2

17 Kwi 2013, 21:25

takie autko tylko 2.0d za 1350 i to w skorze, za taka cene, to chyba po prostu szkoda bedzie pieniazkow... generalnie to honda civic, w srodku jak i na zewnatrz, ale elektryka bardzo sie sypie, do tego rdza na nadkolach, byc powinna juz w tym wieku ze wzgledu na budowe auta. :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

18 Kwi 2013, 12:44

W tym drugim rdza zaczyna powoli wychodzić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Kwi 2013, 09:37

hej
jezeli mechanicznie jest ok to warto, ja mialem rowera 416 z zmienionym silnikiem na 1.8 16v, gdy go kupilem byly same problemy, bo ktos kto przekladke robil nie zmienil ukladu chodzenia auta:) , wiec zakupilem odpowiednie czesc i auto zaczelo chodzic normalnie, aczkolwiek powymienialem wszystkie uszczelki filtry i prosze bardzo samochod 4 razy zrobil trase do anglii bez zadnych problemow, auto stoi obecnie w polsce gdyz zakupilem sobie cos w dieslu, spalanie roverka na trasie bylo w granicach 5.5 - 6l a w miescie to i 8 potrafil spalic, jak na 120KM to bardzo dobry wynik, teraz ojciec robil mu przeglad ;) i przeszedl go bez problemow, na amortyzatorach pojedzic sie da jeszcze okolo 2 sezony, obecnie auto do sprzedania gdyby ktos byl zainteresowany moge zorganizowac jakies zdjecia cena to 2tys :) nie chce za niego wiele bo zdaje sobie sprawe ze to 1995r do zrobienia sa male poprawki lakiernicze ( tylne lewe nadkole, na klapie bagaznika przy zamku i rog maski ) a co do elektryki, to nie mialem z nia wiekszych problemow, jedynie tylko przelacznik od nawiewu, trzeba bylo wyczyscic styki zeby dzialalo auto ma 4x elk szyby, poduszke powietrzna,
galax28
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 10 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW
Silnik: Bora 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Kwi 2013, 14:29

Ja powiem tylko tyle. Dobry egzemplarz modelu 400 kosztuje w granicach 7000. Do 5000 to będzie tak, że zanim będziesz zadowolony dołożysz te 2000. Wczoraj wróciłem Roverkiem 416 z trasy, która liczyła przeszło 3.000 km. Średnia prędkość, jaką utrzymywałem to 70 – 90 km/h. Najwyższa przeszło 160 na autostradzie i tak jechałem przeszło 2 godziny. Żadnych problemów. Szedł jak nóż w masło. Cicho i zrywnie. Z żadnym Roverem problemów nie mam. Trzeba tylko kupić dobry egzemplarz a nie szrota.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...
    Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...