Rover 620 nie działa podświetlenie zegarów

10 Lut 2014, 17:34

witam na wstępie zaznaczam że jestem tu nowy i jeśli źle zamieściłem temat czy coś to przepraszam... :wink:
od wczoraj mam problem z podświetleniem zegarów tzn wgl się nie załącza ;p (nie mówię tutaj o kontrolka ch np od rezerwy paliwa bo to wszystko działa ) sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie dobre,przeczyściłem styki,odkręciłem zegar sprawdziłem żaróweczki wszystkie dobre i dalej nic, teraz nie wiem co może być tego powodem i gdzie szukać tego problemu ;/ jazda bez podświetlenia jest dosyć uciążliwa w nocy nic nie widać;p może miał ktoś już taki problem ?co trzeba było by sprawdzić ew wymienić żeby jednak to działało ?z góry dziękuje za każdą odpowiedź
jares2
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1995
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Rover 620
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

11 Lut 2014, 10:46

Do sprawdzenia regulator natężenia podświetlenia.
Może to też być wina masy, ale są dwa punkty masy, a skoro nie świeci nic, to je wykluczam.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lut 2014, 10:59

no wiem mniejwięcej gdzie się znajduje ten regulator ale jak go sprawdzić ?tam jest wtyczka na 3 piny (2 czerwone i 1 czarny)
nie świeci podświetlenie i tzw "konsoli" jak i zegarów,a gdzie szukać tych punktów? (żeby ew przeczyścić )
jares2
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1995
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Rover 620
Silnik: 2.0 136KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

13 Lut 2014, 10:39

Jak dobrze kojarzę to są za zestawem wskaźników. Regulator trzeba zmostkować. Wówczas podświetlenie powinno zaświecić się pełnym światłem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...