ROVER 75 - czy warto

09 Lut 2008, 18:10

witam chcę sie coś dowiedzieć przed zakupem o tym aucie czy polecicie mi coś takiego jak z częściami i jak z silnikiem bo nadwozie to wiadomo krucha rzecz. zdarza sie. Pozdrawiam wszystkich na forum. dajcie coś od siebie i pomóżcie. :D
Dann
Nowicjusz

12 Lut 2008, 14:34

Autko ładne z zewnątrz w środku angielskie wzornictwo, coś ala Jaguar. Z tego co wiem silniki diesla były od Be-emki, całkiem udane.
Opinie:
[link do autocentrum.pl wygasł]
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

12 Lut 2008, 22:31

Auto ma specyficzny klimat, wnętrze jak w angielskim salonie, znakomity system nagłośnienia, materiały użyte do wykończenia wnętrza najlepszej jakości. Auto zwraca uwagę przechodniów jak żadne inne. Po zakupie byłem nim zachwycony ale po 6 miesiącach staje się nudny - chyba zbyt dokonały
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Lut 2008, 00:37

Zgadzam się to auto naprawdę godne polecenia, jeszcze jak w środku jest jasna skóra...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

15 Lut 2008, 22:00

czy warto no jasne że tak fajnie wyglądam in takie tam według mnie jest warto go kupic
sebalam93
Nowicjusz

16 Lut 2008, 01:59

Auto ma swój specyficzny charakter :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...

19 Kwi 2009, 15:25

Też się zastanawiam nad kupnem tego auta. A jak z awaryjnością i spalaniem (silnik diesel 2.0 CDT)? Na co zwrócić uwagę przy kupnie?
maciasw
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 21:13

Silnik 1.8 nie polecany(slaby i awaryjny)lepszy 2.5 V6.Diesle BMW miewają kłopoty z wtryskiwaczami i rzadziej z 2 masowymi kołami zamachowymi,oszczędne.Nagminnie psują się wentylatory chłodnicy,alternatory oraz elektryka,problem następny to znalezienie dobrego serwisu.Niektóre części zamienne drogie oraz trudno dostępne.Koszty utrzymania nie należą do niskich ,samochód tani w zakupie.Plusy?To wszystko co nie zostalo uwzględnione w minusach,samochód z twarzą,solidny wygląd ,środek w stylu retro ,musi się podobać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Maj 2009, 20:57

Jesli go jeszcze nie zakupiles to zastanow sie takze z ewentualna odsprezedaza.Pamietam jak w Zakupie Kontrolowanym Adam pokazal to auto jakiemus gosciowi ( wkoncu wybral Focusa) i ten nawet nie chcial go ogladac bo mowil ze nie ma zaufania do tej marki
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM

01 Maj 2009, 22:24

Rover to solidna firma,ja patrząc na listę bolaczek tego modelu raczej nie obawiałbym się zakupu,samochód wygląda b.solidnie oraz elegancko,no cóż po prostu jest piękny.Jeśli chodzi o jakość materiałow użytych do wykończenia srodka czytałem,że nie są najwyższej jakości,byłem tą informacja zdumiony gdyż przyglądajac się wnętrzu odnosi sie pozytywne wrażenie,jedyny problem to serwis !Bryła samochodu należy do tych ,które mnie osobiście najbardziej się podoba,ROVER 75 to jeden z najpiękniejszych samochodów ,ta bryła nie postarzeje się chyba nigdy.Nie sądzę by ten model należał do gorszych bryczek od Merców czy BMW,jedno także jest wspólne,to wymagania serwisowe,takich samochodów zadziadować nie można ba, nie wolno!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Maj 2009, 00:14

Mozna - tylko po co??
Rover nie jest kiepską marką... W rankingach niezawodności też nieźle sobie radzi... Ale w Polsce jesli nie mieszkasz w jednym z wiekszych miast to odradzalbym taki zakup... To prawie tak jakbys przylecial statkiem kosmicznym na serwis - wyostrzam celowo. Jest już znacznie lepiej z czesciami glownie za sprawa upowszechniania sie marki poprzez jej naplyw, ale kłopoty jeszcze dlugo beda z ich szybkim znalezieniem...

Pzdr
---------------------
--------------
-------
svenska automobile fan
gdo
Nowicjusz

Miejscowość: ~Rze

04 Maj 2009, 10:46

Gdo jestes w moich klimatach myślowych ,tak własnie o to chodzi,tak jakbyś przyleciał statkiem kosmicznym ,nie bedziesz polecał tego samochodu a ktoś to odbierze,ze uważasz iż samochod jest zly ,trzeba patrzec na wszystko ,nawet na to gdzie się mieszka.Ja najbliższy serwis BMW mam w Krakowie,gdyby siadła mi pierdoła musialbym jechac aż tam a serwis MERCEDESA,TOYOTY,SUZUKI,HONDY mam w mojej wiosze,PEUGEOTA I RENAULTA Z CITROENEM tez!!!Na to też trzeba patrzec.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Maj 2009, 16:06

jezdze nim juz 4 lata :smile:

[ Dodano: Sob Maj 09, 2009 16:09 ]
jestem ogolnie zadowolony,za niewielkie pieniadze mozna miec konfortowa limuzyne dajaca tez przyjemnosc z jazdy :razz: pewne problemy z nia mialem ale nic powaznego,wnetrze piekne i oryginalne choc z czasem troche skrzypi
markus77
Nowicjusz

Miejscowość: wlochy

07 Mar 2014, 22:17

Benzynowe silniki też są od BMW a wiem to stąd że posiadam taki samochód z silnikiem 1.8 a tak dokładniej jest to silnik z BMW 318is czyli moc zbliżona jest on na podwójnym wałku
aaaron14
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 08 1994
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Rover 75
Silnik: 1.8 Benzyna 137KM
Paliwo: Benzyna