ROVER 75 DIESEL PYTANIE O WENTYLATOR CHŁODNICY!!!

04 Paź 2008, 20:06

Witam,kupiłem Rover-a 75 w dieslu przy każdym włączeniu ogrzewania,nawet przy zimnym silniku włącza sie wentylator chłodnicy czy to jest normalne???czy też jest jakaś przyczyna włączania się tego wentylatora,proszę o podpowiedzi bo niewiem czy jest wszysko ok...
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie
  • 04 Paź 2008, 20:56

nie to nie jest normalne sprawdz przekaznik oraz czujnik temperatury, ktory wlacza wentylator pozdrawiam
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

04 Paź 2008, 21:28

znalazłem tu taką odpowiedż lub stwierdzenie jak kto woli czy to możliwe w tym Angielskim aucie???nie raz Angole już mnie zaskoczyli!!!

dodam że aucie mam dwustrefowy klimatronic.
    RAZEM DAMY RADE!!!
    boss.007
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

04 Paź 2008, 21:44

sprawdz czy jak wlaczasz ogrzewanie kontrolka od klimy ci sie zapala jesli sie zapala to wentylator tez sie wlacza od razu a jesli nie zapala sie a wentylator sie wlacza jest cos ze sterowaniem
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia - sukces marki ostatniego dwudziestolecia
      Octavia jest podstawą powodzenia SKODY. Model ten przyniósł sukces marce w ciągu ostatniego dwudziestolecia. W 2012 roku auto zostało uznane za bestseller SKODY, stanowiąc aż 44 proc. jej światowych dostaw. SKODA Octavia ...
      Nowe wyścigowe Mitsubishi MiEV Evolution II na PPIHC
      Podczas 91. edycji słynnego wyścigu Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) nowe wyścigowe Mitsubishi MiEV Evolution II zajęły drugie i trzecie miejsce w kategorii pojazdów z napędem elektrycznym. Pojazdy poprowadzili ...