Rover 75 - dziwny problem z odpalaniem

30 Cze 2011, 18:04

Witam. Mam Rovera 75 CDT 2 litry. Mam dziwny problem z odpalaniem. Trochę pojeżdżę, odstawie go. Gdy chcę za niedługo ponownie odpalić, nie da rady. Nie odpala. Muszę poczekać parę godzin żeby odpalił. I tak na okrągło. Może ktoś miał podobny problem i może coś poradzić, udzielić informacji. Z góry dziękuję za odpowiedź.
markom
Obserwowany

Auto: Rover 75
  • 02 Lip 2011, 14:37

Najszybciej lejace wtryskiwacze lub padajaca pompa wtryskowa, ale bardzo wiele rzeczy moze powodowac to ze diesel cieply nie pali - luzy na zaworach, przestawiony rozrzad, pompa paliwa, uszczelka pod glowica, ale wtedy raczej by na cieplym nie bylo problemow, tylko na zimnym, czujnik polozenia walu korbowego czy rozrzadu.
    Moze tez to byc pierdplka typ robiaca zwarcie uszkodzona wiazka przewodow od jakiegos czujnika, ale jak problemy wystepuja zawsze i tylko na rozgrzanym motorze, to raczej nie.
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI

10 Lip 2011, 09:39

Rozrusznik szybko kręci? może jak się rozgrzeje to trzyma go lekko na tulejkach i brakuje mu jednak obrotów? :wink:
    arciasty
    Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prowadzenie samochodu na głodzie
      Wielu kierowcom zdarza się prowadzić samochód, odczuwając głód, co skutkuje zmęczeniem oraz obniżoną koncentracją. Żeby tego uniknąć, część osób decyduje się na jedzenie w samochodzie, co jest równie ...