Rover instalacja sekwencyjna

29 Maj 2010, 13:40

Witam. Problem polega na braku reakcji wskaźnika na ilość gazu w butli. Natankowałem do pełna, w butli wskaźnik pokazuje pełny stan, a wyświetlacz przy przełączniku pokazuje zero. Najgorsze jest to że ta instalacja w momencie kończenia się gazu przełącza na benzynę. I tak mam pełną butlę gazu a muszę jeździć na benzynie. Z butli idzie jeden kabelek ze wskaźnika i dwa z elektrozaworu.
Pomocy.
Dj
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

29 Maj 2010, 22:39

I tak mam pełną butlę gazu a muszę jeździć na benzynie

Niemożliwe, instalacja nie przełącza na benzynę od wskazań przełącznika, tylko od czujnika ciśnienia, co równa się: brak gazu w zbiorniku-brak ciśnienia na listwie-przełączenie na benzynę. Przełącznik niema tu nic do rzeczy.
Jeśli wskaźnik w zbiorniku pokazuje dobrze, być może przerwał gdzieś się kabel pod autem, albo masz po prostu źle wyregulowany wskaźnik w komputerze gazowym.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...