Sekwencja do Audi A3

26 Maj 2010, 23:03

Witam.
Chcę zainstalować gaz sekwencyjny do Audi A3 - silnik 1,6 - Moc 101 KM.
Prosiłbym o pomoc w dobraniu podzespołów.

Lepszym rozwiązaniem będzie:
reduktor: Tomasetto AT-09 Alaska czy Zavoli zeta N ?
wtryskiwacz: Valtek czy Magic Jet ?
Układ sterujący: Stag czy Agis ?

Edit: Dziś jak dzwoniłem do jednego mechanika powiedział mi jeszcze o wtrysku OMVL, że dużo lepszy od Valtek i Magic Jet, czy to prawda ????

Dzięki za pomoc.
robert457
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa

27 Maj 2010, 18:19

Alaska w zupełności wystarczy.
Listwa, ja polecam nowego Valteka Type34.
Oczywiście Stag ;)

Co do wtryskiwaczy OMVL niewiem, nie miałem styczności.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

28 Maj 2010, 02:01

Ja uważam, że alaska jest dobra do 90 KM i polecam zamontowanie zavoli N. Wtryskiwacze valtec 34 żeczywiście nieźle sobie radzą, ale MagicJety są w zupełności wystarczające do twojego samochodu. OMVL sobie odpuść.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

28 Maj 2010, 17:14

Tomasetto Alaska . Jak pisałem Alaska w zupełności wystarczy, montowanie Zavoli to niepotrzebne powiększanie ceny. Jeśli taka sama cena, wybieraj Zavoli.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

28 Maj 2010, 17:32

zywy napisał(a):Tomasetto Alaska . Jak pisałem Alaska w zupełności wystarczy, montowanie Zavoli to niepotrzebne powiększanie ceny. Jeśli taka sama cena, wybieraj Zavoli.

Własnie się rozchodzi o to, że wybierając te albo te podzespoły cena jest identyczna.
Za sekwencja mam zapłacić 2200zł.
Podobno reduktor Zavoli Zeta N oraz układ sterujący AGIS są lepsze, mam dylemat tylko ze wtryskiwaczem.

Dlaczego Panowie uważacie by wtysk OMVL sobie odpuścić, właśnie ten machanik u którego mam robić poleca OMVL mówiąc że lepszy od Valtek-a (podobno szybszy) oraz lepszy od Magic Jet-a (nie zanieczyszcza się tak bardzo). To prawda ????

OMVL ma jakieś gorsze minusy ? Mechanik wstawi mi takie podzespoły jakie będę chciał dlatego chciałbym takie by byly najlepsze dla mojego samochodu (oczywiście w cenie).
robert457
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...